Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi Hacı Nurten Camiinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

 

Ümraniye Belediyesinin arsa tahsisini sağladığı, ÜMİMDER tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin açılış töreni, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesinin arsa tahsisini sağladığı, ÜMİMDER tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin açılış töreni, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Necip Fazıl Mahallesinde Ümraniye Belediyesi’nin arsa tahsisini sağladığı, Ümraniye İmam-Hatipliler Derneği (ÜMİMDER) tarafından bir hayırsevere yaptırılan Hacı Nurten Camii ve Sosyal Tesisinin açılış töreni yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftü Vekili Ali Çakmak, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Ümraniye İmam Hatipliler (ÜMİMDER) Derneği Başkanı İlhami Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri,  Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri,  AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bağışçı Hacı Nurten Timurçin'in çocukları, İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, mahalle başkanları, muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 bodrum, 1 zemin ve 1 asma kattan meydana gelen, 388 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen ve kütüphane, yemekhane, çay ocağı ve lojmanı da içeren caminin açılış töreni Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile başladı ve Kuran tilaveti ile devam etti.

Ümraniye İmam Hatipliler (ÜMİMDER) Derneği Başkanı İlhami Kılıç, programda bir selamlama konuşması yaparak Başkan Hasan Can’a cami yapımında verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu ve caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, çehresi değişen Ümraniye hakkında bilgi vererek; Türkiye’de son 15 yılda olan gelişimi ve dönüşümü anlattı ve bu gelişimin devamı için 24 Haziran Seçimlerinin öneminden bahsetti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada “Çok şükür camimizi 7 ay içerisinde tamamlamayı Rabbim bize nasip etti, biz hayır işlerinde acele etmeyi seviyoruz, camimizi de Ramazan Bayramına yetiştirmeyi istedik, Elhamdülillah bu mübarek günlerde de açtık” dedi. Ümraniye Belediyesinin ilçeye yaptığı 400’ü aşkın kalıcı eser ve camilerden de bahseden Başkan Hasan Can; Bulgaristan’ın Cevizlikalfaköyünde Ümraniye Belediyesi tarafından inşa edilen caminin özelliklerini de anlattı. Ümraniye genelinde Ramazan boyunca Ümraniye Belediye personelinin de katılımıyla 170 evde okutulan Mukabelelerin hatim duasının Kadir Gecesi'nin gündüzünde binlerce kişinin katılımıyla Haldun Alagaş Spor Kompleksinde gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Hasan Can; caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 24 Haziran Seçimlerinin bu hizmetlerin devamı için önemli olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can; “Sebep olanlardan Allah razı olsun, camimiz hayırlı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın sonunda İstanbul Muhtarlar Federasyon Başkanı Kadir Delibalta, Başkan Hasan Can’a teşekkür plaketi takdim etti.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da programda bir konuşma gerçekleştirerek; Ümraniye’ye her alandaki desteklerinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ederek “Cami yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Bugün hizmete açacağımız Hacı Nurten Camimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen ÜMİMDER Yöneticilerine, Başkanımıza, Kaymakamımıza, hayırsever kardeşimize, mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki Allah bu caminin yapılmasında emeği geçenlere cennetinde köşkler nasip etsin. Ramazan ayımızın hepimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Yaklaşan kadir geceniz ve bayramınız da şimdiden mübarek olsun. İnşallah 24 Haziranda da demokrasi bayramımız olur. Türkiye çok önemli bir eşikte bulunuyor, bu seçimler Türkiye’nin gelecek 100 yılını şekillendirecektir. İnşallah 24 Haziran’da biz yeniden milletimizin alnını ak edecek sonuçlarla bu milleti buluşturacağız” dedi.

Programın sonunda protokolün açılış kurdelesini kesmesiyle, Hacı Nurten Camii hizmete açıldı ve ardından protokol ve vatandaşlar, Cuma Namazını, Hacı Nurten Camii’nde kıldı.