İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kumkapı Balıkçılar Çarşısı modern haliyle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Mevlüt Uysal, “Eski yerde kaç esnafımız varsa sadece onlar için yer yaptık. 25 balıkçı esnafımız, 5 restoranımız hatta çay ocağına kadar aynısı; balıkçı esnafımız bu güzel mekanda en güzel şekilde İstanbullulara hizmet verecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Tüneli inşaat sahasında kalan Kumkapı Balıkçılar Çarşısını yine Balıkçı esnafıyla buluşturdu. 1980’yi yıllarda yapılan ve zamanla ihtiyaca cevap veremez hale gelen Kumkapı Balıkçılar Çarşısı balıkçı esnafının görüşü alınarak yeniden yapıldı.

Yeni modern çarşıda, yerinde dönüşüm prensibiyle çaycısından esnafına ve dükkan sayılarında bir değişiklik yapılmadı. Kurulduğu derme çatma baraka döneminden günümüze esnaf mağdur edilmeden aynen yerlerini muhafaza etti. Çarşıya bebekli aileler de düşünülerek bebek bakım odası eklendi. Alışverişe gelen vatandaşların rahat rahat dolaşabileceği ve sosyal faaliyetlerde bulunabileceği çocuk oyun alanları, fitness alanı, sert zeminler, yeşil alan ve otopark hizmet verecek. 

Yenilenen Kumkapı Balıkçılar Çarşısı’nın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Kumkapı Balıkçılar Derneği Başkanı Harun Yıldız, İstanbul Perakende Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.