İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Eylül Zabıta Haftası kapsamında ‘Kayıt Dışı Ekonominin Karşısında, Onlar Esnafın Yanında’ sloganıyla esnaf ile ortak etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) arasında futbol dostluk maçı yapıldı.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye dikkat çekmek ve Esnaflar ile Zabıtalar arasındaki dostluğu pekiştirmek adına yapılan dostluk maçı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası Edirnekapı Kompleksi’nde oynandı.

Maçtan önce konuşan Zabıta Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Lazoğlu, kayıt dışı ekonomide esnafla beraber mücadele ettiklerini belirterek, “Aramızdaki birlik ve beraberliği vurgulamak için bugün böyle bir maç düzenledik. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise zabıta teşkilatının 192 yıldır halka 24 saat hizmet verdiğini dile getirerek, “Zabıta teşkilatımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler her zaman zabıta teşkilatımızın yanındayız. Esnaf ve zabıta her zaman dost olarak şehrin düzenini sağlamak için sürekli iş birliği içinde olmuştur. Bundan sonra da bu anlayış devam edecektir” diye konuştu.

Zabıta personeli ile esnaf arasında oynanan maç güzel görüntülere sahne oldu. Dostluk maçında zabıtalardan oluşan takım 5-2'lik skorla galibiyet elde etti. Karşılıklı plaket takdimi ile program sona erdi.