info @ istanbulungazetesi.com

AKIL ŞEYTANDAN OLUNCA

Dünyanın başına bela olan Corona travmasına rağmen, değerleriyle barışık yaşayan çoğunluğun sessizliğinden cesaret alan bir avuç densizin çığırtkanlığı vicdanları rahatsız etmiştir.

Hesaplarının kaos çıkarmak olduğu açıkça bellidir. Bugün bazı değerlerden yoksun, gün yaşadığın gündür yarınlarda hayat bitecektir, başka hayat yoktur, ye iç keyfine bak diyenlerin nefsini okşayan bir takım güçler toplumsal kaosa, travmaya yol açacak bir konuyu meşrulaştırma gayreti ile yıkamadıkları varlığımızı, bozamadıkları birliğimizi, çözemedikleri dirayetimizi, azaltamadıkları gücümüzü tarumar etmek için yeni bir projeyi hayata geçirmek arzusundadır.

Arabasının km kadranında 260 yazan bir kullanıcı 60 km hız sınırı olan bir yerden 80 ile geçtiği zaman aldığı cezaya benim arabamda 260 km hız sınırı var ben yine de 80 ile gitmişim bu cezayı hak etmiyorum diyerek mahkemenin kararına itiraz etse gelecek cevap bellidir. Mahkeme yasaların gereğini yapmıştır, kişisel bir görüşle verilen karar değildir.

Hükme uyun, uymazsanız hakkınızda şu kadar gün içinde yasal takibat yapılır diye cevap verir. Bir mikrop insanlığın başına musallatken Cumhurbaşkanına sorarlar; “Ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?” Cevap açık ve net BİLİM KURULU ne karar verirse o tedbirlere topyekün uymak zorundayız. Kurallara uymayan vatandaşın mucbir sebepleri yoksa verilen cezaya itiraz ettiğinde gelecek cevap bellidir.

BİLİM KURULU kararı açık ve nettir, kimseyi suçlayamazsınız bu konuda toplumu kaosa sokacak adımları atan, yayınlayan herkese yasal soruşturma başlatılır denir. İşte medeni hukukun kurallarına uymak mecburiyeti kadar İSLAM aleminin yüce kitabı KURAN-I KERİM de inananlar için kurallarına uymak zorunda olduğu kutsal kitabıdır, Evrenseldir. Kitapla ilgili gerçekleri ifade mecburiyeti Diyanet İşleri Başkanının asli görevidir.

Prf. Dr. Ali Erbaş hocamıza dava açma girişiminde bulunmak, Diyanet İşleri Başkanı üzerinden direkt olarak KURAN’ın emirleri ve uyarılarına dava açmaktır. Toplumunun %99’unun Müslüman olduğu güzel yurdumuzun sulhu ve huzurunu sağlayan kanun koruyucuları bu konunun üzerinde hassasiyetle durup Vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik başka başka metodlarla gedik açmaya çalışanlara gerekli hassasiyeti gösterecektir. Biz öyle bir millettiz ki toplumsal huzuru sağlayan her kurala amenna deriz. Hastalara dua ederiz şeytanın kayığına binen inkarcıları islah etmesini, islah olmazlarsa kahretmesini Yüce Allahtan isteriz. Evrensel Hukuku koruyanları baş tacı ederiz. Lakin İMANımızın bütünlüğü, VATANımızın bölünmezliği, DEVLETimizin varlığı BAYRAKımızın şerefi MİLLETimizin birliği kırmızı çizgimizdir saygı duyulmasını çok isteriz, duymayanlarının da zehrini dışarı akıtmalarını seyredemeyiz.

Rabbim bizleri her türlü görünür, görünmez felaketlerden, felaketlere sebep olan mikroplardan korusun.