info @ istanbulungazetesi.com

 

 

FRAGMAN...


Dünyanın içine düştüğü içler acısı durumu belki bir gün yaşanmışlıklarıyla, iz bırakanlarıyla film yapacaklar.

Bu filmi bizler görür müyüz bilemiyorum? Arzu ederim ki bu filmin gerçek senaristinin yazdığı doğrultuda tamamlarlar.

Benim anladığım; Yüce Rabbimiz insanlara ölümün sokakta, yanı başında, dokunduğun eşinde, çocuğunda, vazgeçemem dediğin her şeyde olabileceğini gösterdi. Bizde ölüme yakalanmamak için her şeyden uzak durmaya gayret ettik, en sevdiklerimizin bile Azrailimiz olabileceğini düşündük.
Alışkanlıklarımızdan vazgeçtik.

Sanıyorum her şey normale döndüğünde çoğumuz anormale döneceğiz.

Neden mi? Çünkü musibetten kurtulan çoğu kişi ölümden kurtulduğunu sanacak. Eski alışkanlıklarına devam edecek, dualarını her zaman olduğu gibi ALLAH’a havale ederek sürdürecek.

Yolda kalmışa, yetime, öksüze, kimsesize yardım et; devletimizi milletimizi zorda darda bırakma Yarabbim diyecek. Halbuki yolda kalmışa, yetime, öksüze, kimsesize yardım edecek feraseti bizlere nasip eyle; devlete, millete, insanlara, insanlığa faydalı olma şerefine nail eyle demeyecek. Rabbimizin taahhütlü olarak yolladığı evrensel kitabımız olan Kuran-ı Kerim’deki emirleri iadeli taahhütlü olarak Allah’a havale etmeye devam edeceğiz.

Fitneyle, dedikoduyla, istikbal kaygısıyla, ipin ucunu onun bunun eline kaptırdım korkusuyla, elimdekini, barkımdakini daha fazla haksızca nasıl artırırım hırsıyla belkide vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, milletimize, en yakın bildiklerimize ihanet edeceğiz. Bunun için elimizdeki güç ve imkanları acımasızca, vicdansızca kullanacağız. Onurlu ve şerefli insanları yanıltarak, onurlu ve şerefli insanları itibarsızlaştırma gayretinde olacağız. Musibet gidince ölümden kurtulmanın keyfi ve heyecanını yaşayıp çok şanslıymışız diyeceğiz.


Unutmayalım! Filmin sonu hiç bir zaman değişmeyecek. Her canlı ölümü tadacaktır! Arkamızdan gelen yaptıklarımız sayesinde ölümü ister cennette, ister cehennemde ölümsüzleştireceğiz.

Eğer aklımı yitirmezsem, nefsimin esiri olmazsam içinde oyuncu olduğumuz filmden iyi ders aldığımı düşünüyorum... Bütün dostlarıma, sevdiklerime rica ediyorum. Ben dün sizden çok geride, eksikleri daha fazla olan bir insandım. Yaşadıklarımızdan çok ders aldım, sevdiklerime dokunamadım. Fırından aldığım ekmeği huzurla yiyemedim.

Yeni bir başlangıç yapalım. İyiler ve iyilikte yarışanlara kol kanat olalım. Ölümü cennet bahçesinde ölümsüzliştirelim... Rabbim cümlemizi kötülüklerden, kötülerden korusun. Ölümünde hayırlısını nasip etsin, cömert kullarından eylesin. Devletimizin dirliğini, milletimizin birliğini, müslümanların kardeşliğini, insanlığın huzurunu daim kılsın.

VATANımız var olsun. Güçlü devlet, güçlü milletimiz sayesinde bir olalım, iri olalım, diri olalım! Hep birlikte GÜÇLÜ TÜRKİYE olarak dünyayı abad edelim. Şu kısa ömürde sağlıkla kalalım, huzurla yaşayalım.