ugurgencer4134 @ gmail.com

GTÜ Gebze Teknik Üniversitesinde Rektör Yard., Mühendislik Fakültesi Dekan V., Enerji Teknolojileri Enstitüsü Müdür V., Savunma Teknolojileri Enstitüsü Müdür V. ve Gebze ÖSYM Koordinatörlük görevini başarıyla yürüten Gebze sevdalısı hocamız Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret ettim.

Aslen, Artvinli olsa da emekli öğretmen olan  babasının tayininden dolayı 1971 yılından beri Gebze’nin havasını soluyup, suyunu içen Gebze’yi geçmişten günümüze çok iyi bilen İlk, Orta ve Lise tahsilini Gebze’de tamamlayan, herkesim tarafından tanılan ve sevilen üstelik 1992 senesinde benimde mezun olduğum dönemlerde Gebze Endüstri Meslek ve Teknik Lisesinde Teknik öğretmenlik görevini icra etmeye başlayan Prof. Dr. Babür Özçelik hocamız içimizden biri olduğu gibi gece gündüz bizlerle aynı havayı soluduğundan ziyaretim boyunca sohbetimiz oldukça keyifliydi.

Gebze'yi iyi bilen bir yöneticiyle konuşmak tıpkı Gebze'nin eski siyah beyaz resimlerine göz atmak gibiydi. Kurumda da eski ve tecrübeli olan, Babür hocamız emekleyen bir çocuğun, yürümeye, yürüyen bir çocuğun koşmaya başladığına şahit olması gibi GTÜ'nün dünden bugünlere gelmesinde önemli rol alarak bizzat şahit olmuş bir devlet adamıdır.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve ASELSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte iken, ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atandıktan sonra başarılarından dolayı adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Haluk Görgün hocamızın Gebze Teknik Üniversitesinin adını Dünya'ya altın harflerle yazdırmasında emeği geçen kişilerden olan  Prof. Dr. Babür Özçelik hocamız maşallah ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor.

Hepimizin bildiği gibi başarılarıyla ve yenilikleriyle adeta şaha kalkarak örnek gösterilen, Cumhurbaşkanımız Sn: Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanı olduktan sonra kuruluşuna onay verdiği ilk üniversite olan Gebze Teknik Üniversitesi zirvedeki yerini ekipçe koruyarak muhafaza edileceğine inancımız tamdır.

Başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere çok sayıda projenin yürütücülüğünü yapmış, 80’nin üzerinde yayına sahip olan Prof. Dr. Babür Özçelik hocamıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederken çalışmalarında da başarılar dilerim.