ugurgencer4134 @ gmail.com

Üç ayların sonuncusu, Recep ve Şaban aylarının ardından gelen on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı mübarek günde açılışına katıldığım Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından büyük titizlik ve özveriyle yaptırılan Hacı Perihan Kayar Camiinde teravih namazı kılmak nasip oldu.


Çayırova Akse Mahallesi Çağdaşkent’te bulunan yaklaşık 3500 m2 olan 1500 kişilik camii açılışına yoğun katılım sağlandı. Temelinden geldiği noktaya kadar hiçbir şeyden kaçınılmadan yapımı tamamlanan camii anne Hacı Perihan Kayar'ın vasiyeti üzerine Ramazan ayının ilk teravih namazı kılınacak şekilde tamamlatılarak açılışı gerçekleştirildi.


Çayırova'da kurulu bulunan "Namet Çayırova Üretim Tesisi, Türkiye’nin Avrupa Birliği hijyen standartlarına uygun ilk üretim merkezi olma özelliği ve bölgesinde önemli bir istihdam kaynağı olan Namet Gıda yönetimi uzun yıllardan beri Çayırova Çağdaşkent’e camii yaptırılması için verilen uğraşı üstlenerek bölge halkının sabırsızlıkla beklediği camii kısa sürede bitirilerek mübarek günde hizmete açtı.


Açılışa Baba Kemal Kayar, anne Hacı Perihan Kayar, Haluk Kayar, Faruk Kayar, Tarık Kayar, Hikmet Kayar ve Kayar ailesi fertlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılırken Ramazan Ayının ilk teravih namazı kılınmasına, bölge halkının muazzam bir ibadethaneye kavuşmasına vesile olan hayırsever aile Kayar ailesine vatandaşlar teşekkür ettiler.


Önümüzdeki zaman içinde camii altında kuran kursları ve ihtiyaç sahipleri için yatılı yurtlarında yapılacağı belirtiliyor. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ayda Hacı Perihan Kayar Camii temelinden bu günlere gelerek tamamlanmasında maddi ve manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ülkemizde Camii, okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, huzurevi yaptıran, istihdam sağlayan hayırsever iş adamlarının sayılarının artması dileği ile esen kalın.
Hayırlı ramazanlar,