ugurgencer4134 @ gmail.com

Hafta sonu Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti (UYGAD) Genel Başkanı büyüğümüz Mehmet Derviş Canbekli'ye destek amaçlı Şişli Harbiye Crowne Plaza Hotel’de düzenlenen “Nefesim Nefesine” dayanışma iftar yemeğine İstanbul bölgesinde bulunan gazeteci dostlarımızla katıldık.

Yaklaşık 5 ay önce doktorların akciğer kanseri teşhisi koymalarıyla birlikte büyük bir azimle kanser tedavisi gören meslektaşımız için düzenlenen destek gecesine yoğun bir katılım sağlanırken, dualar eşliğinde sıcak bir ortamda iftar programı gerçekleşti.

Mehmet Derviş Canbekli’nin tedavisine destek ve moral sağlamak amacıyla programa katılan davetlilere hastalığın ilk aşamasından başlayan slayt gösterisi seyrettirilmesiyle Canbekli’nin hastalığının başlangıcından bugüne moral ve motivasyonunun yüksek olduğu gözlerden kaçmadı.

Bu süreçte en başta ailesi, sevenlerinin desteği, güven veren doktorlarının olmasıyla pozitif düşündüğü gözlemlendi. Bu hastalıkta uzmanların dediği gibi kişinin kendi direncinin yüksek olması, en başta hastanın bu zorlu süreçte Allah’ın izniyle “ben eski sağlığıma kavuşacağım” demesi çok önemli. Bilindiği gibi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren tek ilaç moraldir.

Bu süreçte önemli olan yaşama tutunmak için moral motivasyon anlamında ne varsa gördüğüm kadarıyla gazeteci büyüğümüz Mehmet Derviş Canbekli’de mevcut. Ben inanıyorum ki; bu azimle hayatını sürdürüp düzenli tedavisine devam ettiği takdirde Allah’ın izniyle eski sağlığına döneceğine inancım tamdır.  

Değerli büyüğüm Mehmet Derviş Canbekli bu mübarek Ramazan ayında dualarımız seninle olsun. İnşallah yurt içi ve yurt dışında göreceğin tedavi sürecinde manevi olarak yanında olan sevenlerin maddi anlamda da yanında olacaklardır. Olamayanlarda “el elden üstündür” buna vesile olmak için canla başla mücadele vereceklerdir. Hepimize bir gün lazım olacak bu birlik ve beraberliğin her zaman sürmesi dileği ile Allah bütün hastalarımıza şifa versin.

Unutulmasın ki; nefes aldığımız sürece hepimiz birer engelli adayı olduğumuz kadar kanser adayıyız.

 

Sağlık dolu günler dilerim.