ugurgencer4134 @ gmail.com

İşim gereği hem yazıyor, hem de yayın esnasında sizlere mikrofonla ulaşarak bilmeniz gerekenleri paylaşmaya devam ediyorum. 

İnsanların sahtesi olduğu gibi maalesef acı ama gerçek günümüzde çakması olmayan bir şey kalmadı?

Sağlığımızla oynayan gıda terörü firmalarından sonra sıkça duyduğumuz merdiven altı kliniklerde sahte diş doktorlarının yanı sıra ağız ve diş sağlığımızla oynayan sağlık terörü hakkında uzmanların, son yıllarda giderek artan ‘sahte ve kaçak implant’ tehlikesine karşı dikkat edilmesi konusunda sayfalar dolusu yaptıkları uyarıları kulak ardı etmeyin!

 

Piyasaya çok sayıda sahte implant sürüldüğünü belirten Ağız Diş ve Çene Cerrahileri sahte implantlar kemik erimesi, çene kırıkları sorununa yol açıyor” uyarısında bulunuyorlar.

 

Özellikle son yıllarda en çok tercih edilen tedavi yöntemi olarak duyduğumuz, bildiğimiz implant satışını Türkiye’de yapan firmaların Sağlık Bakanlığı’ndan izin alması ve Ürün Takip Sistemi’ne (ÜTS) kayıt olması gerektiği belirtilirken, hasta implantın üzerindeki kodu Sağlık Bakanlığı’nın web adresinden sorgulayacağı gibi hekimden ürünün kayıt belgelerinin istenebileceğinin bilgisi veriliyor.

 

Bu yöntemle sağlığımızı çok ciddi etkileyecek kaçak malzeme kullanımının önüne geçmenin mümkün olduğu ifade edilirken özellikle diş tedavisi noktasında önce hekimlere güvenmek, sonrasında sağlığımız için hekime kafamıza takılan tüm soruları da belgeleriyle sorma hakkına sahip olduğumuzu unutmamamız gerekiyor.

 

Sağlık hepimiz için önemlidir. Diş tedavisi veya İmplant yaptıracak olanlar "Ucuz olsun diye araştırma yapmak yerine ağzınıza kullanılacak malzemenin kalitesini araştırın ki; bir süre sonra çene kemiğiniz erimesin"

 

Ağız içinde kullanılan malzemelerde altın kural biyolojik uyumluluk. Yani ağız içi dokularla uyumlu, zarar vermeyen malzemeler olmalıdır. Günümüzde piyasada dolaşan bir sürü sahte Çin ve uzak doğu mallarının bulunduğundan yakınan diş hekimleri bu durum implantları da kapsadığını, menşei belli olmayan malzemelerin uzun vadede sağlığımızı çok ciddi etkileyebileceğini belirtiyorlar. Çay içerken bile plastik bardaktan içmemeye, yediklerimize, içtiklerimize özen gösterirken ağzımızda uzun vade kalacak diş tedavisi malzemelerine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.

 

Gittiğiniz yerin sadece fiyatı değil ağzınıza koyacağı malzemenin kalitesine mutlaka dikkat edin. Ağız Diş ve Çene Cerrahilerinin uyarılarına kulak verin ki; yarın boş yere üzülen siz olmayın.  

 

Sağlığımız için gün boyu tükettiklerimize dikkat ettiğimiz gibi, diş tedavisi sonrası ağzımızın içinde uzun süre kalacak olan malzemelere de dikkat edip seçici olalım.