İBB Meclisi'nde konuşan İBB AK Parti Grup Başkanvekili İSMEK gerçeğini anlattı. M. Tevfik Göksu İSMEK'te 2018-2019 döneminde öğretmen sayısının 3 bin 60 olduğu; 2019-2020 döneminde öğretmen sayısının 986'ya düştüğü öğrenildi. İSMEK'te hizmet veren personel sayısının 4 bin 369'dan 2 bin 230'a düştüğü ifade edildi. İSMEK'te eğitim alan kişi sayısının 340 binden 113 bine düştüğü tespit edildi.

Göksu, İBB'nin asıl amacının İSMEK'i tamamen kapatmak olduğunu belirtti. "İBB İSMEK'leri kapatırken de kamuoyu baskısından çekindiği için, bunu ilan etmek yerine, zamana yaymayı tercih etmekte ve sistematik olarak yalan ve iftiraya dayalı olarak kurumu yok etmeyi hedef alan bir tavır sergilemektedir" dedi.
 

"CHP, İSMEK'LERİ KAPATMAYA KARAR VERMİŞTİR"


"Maalesef, ülkemizde yapılan her hayırlı hizmetin önünde set olmayı adet edinmiş CHP zihniyeti, İSMEK konusunda da bu tavrını bir kez daha ortaya koymuş ve her yıl yüzbinlerce insana, eğitim imkanı ve daha önemlisi umut veren bu kurumları kapatmaya vermiştir."

"Çünkü CHP, yıllarca halkçılık diyerek jakobenist tutum sergilemiş, umut yerine yasak ve yasakçılıktan yana olmuş bir partidir. Ancak bunu yaparken de kamuoyu baskısından çekindiğiniz için, bunu ilan etmek yerine, zamana yaymayı tercih etmekte ve sistematik olarak yalan ve iftiraya dayalı olarak kurumu yok etmeyi hedef alan bir tavır sergilemektedir." dedi.