Ümraniye’de Geri Dönüşüm İle Ekonomiye Büyük Destek Ümraniye Belediyesi, doğaya katkı sağlamak ve ekonomiye destek olmak amacıyla yürüttüğü atık toplama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda 5 yıl içerisinde toplam bin 946 ton bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Ümraniye Belediyesi, doğaya katkı sağlamak ve ekonomiye destek olmak amacıyla yürüttüğü atık toplama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda 5 yıl içerisinde toplam bin 946 ton bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Ümraniye Belediyesi, doğayı koruma ve yaşanabilir bir çevre için doğal kaynakların israfını önlemek ve ekonomiye destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşüm çalışmalarından birisi de kullanılmış bitkisel atık yağlardır. Bitkisel atık yağlar; su ve toprak kirliliğinin yanı sıra suda yaşayan canlıların zarar görmesine de sebep oluyor ve su kirliliğinin %25’ini oluşturuyor.

Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi her yıl düzenli olarak ilçe sınırları içerisindeki tüm okullarda atık yağları değerlendirme konusunda eğitim ve seminerler veriyor. Ayrıca geri dönüşüm bilincini oluşturmak amacıyla ilçe genelindeki okullarda atık yağ toplama yarışması düzenleyerek dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler de veriyor. Ayrıca Ümraniye Belediyesi, 5 yıl içerisinde bin 946 ton bitkisel atık yağı; ilçedeki tüm okullar, muhtarlıklar, kültür merkezleri ve bilgi evlerinde oluşturulan bin 251 noktadan bitkisel atık yağlar toplama lisansına sahip araçlarla toplayarak geri dönüşüme kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor.