PENDİK'TE MİTİNG GİBİ AÇILIŞ..

Pendik Belediyesi tarafından yapılan 168 Dev projelerin toplu açılışı için Pendik'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı on binler karşıladı.

ERDOĞAN SEVGİSİ TÖREN ALANINA SIĞMADI

Halkın yoğun ilgi gösterdiği, tören alanında yer kalmadığı için kenar cadde ve sokakları doldurdular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 168 projenin toplu açılış töreni için Pendik’e geldi. Marmara Caddesi’nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce Pendikli selamladı. Erdoğan’ın Pendik ziyaretine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AK Parti milletvekilleri de eşlik etti.

“Pendik’i bambaşka seviyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek “Bir kez daha Pendik’te bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Tüm ilçeleriyle İstanbul’u çok seviyoruz, özellikle Pendik’i bambaşka seviyoruz. Pendik bize sahip çıkan, bağrına basan bir ilçe.” dedi. Pendik’te açılışı yapılan 168 eserin maliyetinin 4 Milyar TL’yi aştığını belirten Erdoğan, Başkan Ahmet Cin’i tebrik ederek “Bugün değişik bir Pendik var. Ahmet Cin kardeşimiz, yürüttüğü projelerle Pendik’te 94 ruhunu halen devam ettiriyor. Pendik Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nden Gençlik Kampı’na, kütüphanelerden cemevleri ek binalarına, kentsel dönüşümlerden spor tesislerine, yollardan meydanlara, toplam 168 ayrı yatırımı resmen bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Kentsel dönüşüm müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Orta ve Dumlupınar Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerine değinerek müjdeyi verdi. 1.316 hak sahibi vatandaşla anlaşmanın yapıldığını ifade eden Erdoğan, Orta ve Dumlupınar Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. İnşallah, iki etapta 1.747 konut ve 281 dükkandan oluşan projemizin ihalesini önümüzdeki hafta yapacağız.” dedi.

Başkan Ahmet Cin: “Her köşede Cumhurbaşkanımızın icraat şöleni var”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması öncesinde halka hitap etti. Açılışı yapılan eserlerin millete hizmetkar olma davasının bir eseri olduğunu belirten Başkan Ahmet Cin: “Türkiye’nin her köşesinde Cumhurbaşkanımızın icraat şöleni var. Pendik olarak bu hizmet ve eser şöleninin bir sahnesi olduğumuz için hamdediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmasında Pendik Belediyesinin deprem bölgesine yardımlarına da değinen Başkan Ahmet Cin: “6 Şubat sabahı 9 itibarıyla Pendik Belediyesi olarak deprem bölgesine intikal ettik. Sorumlu olduğumuz bölgede Bir Pendik Belediyesi kurduk. Şehirlerimiz ihya oluncaya kadar Pendik gibi deprem bölgesinin belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“En Önemli Deprem Tedbiri: Kentsel Dönüşüm”

Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik’te devam eden kentsel dönüşüm süreçleriyle ilgili bilgi verdi. “En önemli deprem tedbiri: Kentsel Dönüşüm” diyen Başkan Ahmet Cin, konuşmasına şöyle devam etti: “Orta Mahalle ve Dumlupınar Mahallelerinde 142 bin metrekare alanda yapım ihalesi aşamasına geldik. Batı Mahallesi’nde 508 bin metrekare alanda 475 yapının 163’ünü deprem güvenli olarak yeniden yaptık. Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 2 milyon 350 bin metrekare alanda, 4.500 gecekondunun dönüşüm projesini tamamladık, planlarımız onaylandı, imar uygulamasına devam ediyoruz. Merkez Çarşı Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında 260 bin metrekare alan için plan çalışmalarımızı tamamladık.12 bin 682 gecekondunun 11 bin 150’sinin tapu sorununu çözdük. 2.975 gecekonduya daire, 8.175 gecekonduya tapu tahsisini gerçekleştirdik.”

Bakan Kurum: “Yeni konutları 16 ay sonra teslim etmeyi hedefliyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açılışı yapılan eserlerin Pendiklilere hayırlı olması dileklerini sundu. Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi veren Bakan Murat Kurum, bu bölgedeki dönüşüm sürecinin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Konuşmasında ayrıntı da veren Bakan Kurum: “Orta ve Dumlupınar Mahallelerindeki 1.747 konut ve 280 dükkanımızı 16 ay sonra teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi.