İstanbul Valiliği binasında gerçekleştirilen ‘tebrikat kabulü' törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu ile askeri ve sivil protokol katıldı. Törende Vali Yerlikaya, “Cumhuriyetimiz, 20. yüzyılda sathı vatanda bütün yokluklara rağmen gözünü kırpmadan, korkmadan cepheye atılan inanmış ecdadımızın en büyük zaferidir. Tasada ve kıvançta bir olan milletimizin eseridir." sözleriyle konuşmasına başladı.

"Cumhuriyetimizin temelinde; bilgelik, medeniyet, ilerleme ve yükselme ruhu var."

Vali Ali Yerlikaya törende yaptığı konuşmasının devamında, "29 Ekim 1923'te Atatürk tarafından ilan edildiği o günden beri her gün, biz hepimiz Cumhuriyetiz. Cumhuriyetin bütün evlatlarının, hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti, sadece bir kavram, bir tanım değil; köklü bir medeniyetin, değerler sisteminin son halkasıdır. Cumhuriyetimizin temelinde; bilgelik, medeniyet, ilerleme ve yükselme ruhu var. Yaşama azmi ve yaşatma gayreti var. Kadim bir mirasın sahibi olarak milletimize, memleketimize, coğrafyamıza ve insanlığa karşı vazifelerimiz var. Bu sebeple, sahada olduğu gibi masada, mücadele meydanında olduğu gibi kürsüde; medeniyetimiz, memleketimiz, milletimiz, insanlık ve dünya için bulunuyoruz. 2023, 2053, 2071 vizyonlarını, bu şuurla; tarih boyunca izlediğimiz hakka, hakikate, doğruya ve doğruluğa olan kutlu yolculuğumuzun, rotası olarak takip ediyoruz, takip edeceğiz. Cumhuriyetin hür ve eşit vatandaşları olarak biz, hepimiz, bulunduğumuz her yerde, ifa ettiğimiz her görevde; bürokrat, memur, işçi, öğretmen, genç, yaşlı, kadın, erkek; istiklal ve istikbal için unvansız ve ayrımsız mücadele eden atalarımız gibi, yeni başarılar elde etmekle mükellefiz" dedi.

 Yerlikaya, konuşmasının ardından davetlilerle sosyal mesafe kuralına uygun olarak selamlaştı. Tebrikleri kabul eden Vali Yerlikaya, basın mensuplarıyla fotoğraf da çekildi. Katılımcılara İzzet Keribar'ın İstanbul fotoğraflarından oluşan “İki İstanbul” kitabı hediye edildi.