MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ ŞİLE’DE
 

 


Milli Savunma Bakanımız Sn Nurettin Canikli Şilelilerle buluştu. Hüseyin Keçici Camii önünde Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı ve vatandaşların karşıladığı Bakan Canikli Üsküdar Caddesi esnafını ziyaret etti.

 

 

Milli Savunma Bakanımız Sn Nurettin Canikli Şilelilerle buluştu. Hüseyin Keçici Camii önünde Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı ve vatandaşların karşıladığı Bakan Canikli Üsküdar Caddesi esnafını ziyaret etti. 

Bakan Canikli’ye hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterirken bakan, bir erkek kuaförü ziyaretinde eline makas alarak bir vatandaşı tıraş etti.

AĞVA’DA İFTAR VAKTİ!

Şile ziyaretine Ağva’da devam eden Canikli tüm esnafı tek tek ziyaret ederken iftarı Ağva Meydanında Ağvalı hemşehrilerimizle yaptı. Ağva iftarında konuşan Bakan Canikli yerli ve milli sanayinin gelişimine dikkat çekerken Milli Savunma Bakanlığı olarak yapılan silah ve araçları üretim sürecinden bahsetti.

 İftar’ın ardından Belediyemiz tarafından geleneksel hale getirilen ve öğrencileri ders çalışmaya teşvik eden, okul birincilerine hediye takdimini Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu ile birlikte yapan Bakan Canikli öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

GENÇLERLE SORU-CEVAP

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu Işık Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Geçmişte ülkemizin sağlık, savunma sistemleri, eğitim, ekonomik yapısı üzerine sohbet edildi.

KAPANIŞ YERLİ VE MİLLİ SANAYİDEN

Gençlerle yapılan sohbetin ardından Şilelilerle buluşan Canikli, yerli ve milli sanayimizde yapılan üretimleri, teknolojiyi hemşehrilerimize tanıttı. Milli sanayimizde üretilen silahlar, tanklar, helikopterler, İHA ve SİHA’lar başta olma üzere tüm teknolojik gelişmeler ve ürünler hakkında videolarla bilgi verdi. Uluslararası anlaşmalara ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da değinen Canikli; “Ayakta kalmak için, dik durmak için kendi teknolojimizi üretmeliyiz, kimseye bağımlı kalmadan, kimsenin tehditleri ve yaptırımları altında kalmadan kendi ekonomimizi ve düzenimizi kendimiz yönetmeliyiz. Ülke sınırlarımıza ve ekonomimize dışarıdan müdahaleye katiyen izin vermeyiz. Bugün bu teknolojiyi ve silahları biz kendimiz üretiyoruz ve Zeytin Dalı operasyonunda kullandık. Hedefimiz dünyada söz sahibi olmak. Bu tür gücün elimizde bulunması savaşa girmekten ziyade karşımızdakilere karşı caydırıcı bir güç olmasıdır. Zeytin Dalı harekatında kullanılan silah ve mühimmatında yüzde 97’si yerli ve millidir. Müttefiklerimiz bize silah vermediler, biz yaptık. Hamdolsun daha iyisini yatık.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.