Esenler’de 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı açılışı, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Törene; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilçede faaliyet gösteren okulların müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

Program, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ali Özalan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Esenler’de yeni eğitim öğretim yılı açılış programının Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özalan, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Özalan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Öğretmenler eğitimin öznesi konumundadır. Öğretmenlerimizin kendilerine emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını biliyorum. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyoner ve ilime sevdalı insanlar olarak yetiştirmenin önemini biliyoruz. Çocuklarımızın daha nitelikli ortamlarda yetişebilmeleri için fiziki ve sosyal imkânları artırmak için çalışıyoruz.” dedi.