UMKE ekipleri depremin 90. saatinde Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz alanına geldi. Uzun uğraşlar sonucu yeni bir mucize yaşandı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir çok ölümün yaşandığı Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında bir çocuğa sağ olarak ulaşıldığını paylaştı. Enkaz altından 4 yaşındaki Ayda Gezgin, 91. saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 

Küçük Ayda'nın çığlığını ilk duyan arama kurtarma ekiplerinden Nusret Aksoy, o anları şöyle anlattı:

"İlk etapta çığlık sesini duydum. Arkadaşlara dedim, çalışmayı durdurun çığlık sesi geliyor. Jeneratör çalışıyordu, jenaratörü durdurduk. Çok sesli bir ortamdı, sessizlik sağlandı.

Arkadaşlara dedim 'Ses geliyor oradan' arkadaş eğildi 'Kimse var mı?' dedi, 'İyiyim ben' dedi. 'İsmin ne senin?' dedi, 'Ayda ben' dedi, 'Ayda iyi misin, iyiysen elini salla' dedi, elini çıkardı böyle salladı. İlk sesini duydum ben. İlk çığlığını duydum ben. Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesinin arasındaydı."

Hastane girişinde alkışlarla karşılandı 

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı.