Ümraniye Belediyesi depreme hazırlık noktasında çalışmalarına devam ediyor. Olası bir İstanbul depremine karşı hazırlıklı olan Ümraniye Belediyesi farkındalık oluşturacak çalışmalar yapıyor. Modern ekipmanlarla donatılmış 12 kişilik uzman bir arama kurtarma ekibine sahip olan Ümraniye Belediyesi, AFAD’la da ortak olarak kamu kurumlarında çalışan gönüllü personelin doğal afetlere karşı eğitilerek bilinçlendirilmesi çalışmalarını da üstleniyor.

Ümraniye Belediyesi ayrıca binalara yönelik risk denetimlerini rutin olarak sürdürüyor.  Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından binaların ruhsatlarına göre kolon ve kirişlerinde herhangi bir müdahale olup olmadığı kontrol ediliyor.

1-7 Mart’ın Deprem Haftası olması nedeniyle depremlere karşı hazır olmak ve farkındalık oluşturmak için Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Şefliği koordinesinde AFAD Deprem Simülasyon Tırı Ümraniye’ye geldi. AFAD Başkanlığı tarafından görevlendirilen personel Ümraniyelilere deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirme ve fakındalık oluşturma çalışması yaptı. Ümraniye Çarşı’da gün boyu ziyaretçilere açık olan tır vatandaşlardan büyük ilgi gördü.