Türk Kızılay'ı tarafından İstanbul'dan gıda kolisi, battaniye, cerrahi maske, ayakkabı, oyuncak, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri yüklü tam 11 TIR Azerbaycan'a gönderilecek. Bugün Türk Kızılay Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden yola çıkan 11 TIR yaklaşık 5 günlük yolculuğun sonunda Azerbaycan'a ulaşacak. Kızılay savaşın en büyük mağdurlarından olan çocukları da unutmayarak yardım tırlarının içerisine oyuncak da koydu.

Şimdiye kadar gönderilen yardım malzemelerinin maddi değeri ise 2.5 milyon lirayı aştığı belirten Türk Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç yola çıkan insani yardım tırlarına yönelik yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Azerbaycan ile alakalı iki hafta öncesinde başlayan yardım kampanyamıza bugün yine göndereceğimiz 11 tırla devam edeceğiz. Bir kardeşlik vazifesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de ihtiyaçları olan malzemeleri, Türk milletinin topladığı ve Kızılay aracılığıyla göndermek istedikleri yardımları göndereceğiz.

Azerbaycan Kızılayı ile diyolaglarımız sürekli olarak devam etmektedir. Bugün göndereceğimiz 11 tırın içerisinde gıda ve giyim malzemesi, temizlik ve hijyen ürünleri gibi ürünler var. Bu yardımlar devam edecek ama temenimiz kardeş Azerbaycan'ın bir an önce işgal edilen topraklarının özgürlüğe kavuşması ve insanların huzur içinde yaşamasıdır. Bu bizim için bir kardeşlik sorunu. Kardeşlik meselesi".