Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Pendik’te konser verdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dalgalandı. Öte yandan, pandemi nedeniyle konsere kısıtlı sayıda dinleyici alındı. 

Pendik Belediyesinin düzenlediği “İki Devlet Tek Millet Kardeşlik Konseri”nde Azerin; Sarı Gelin, Türkiyem, Eziz Dostum, Bu Bayrak, Yaşa Azerbaycan ve Çırpınırdı Karadeniz gibi birbirinden güzel Türk ve Azerbaycan şarkılarını seslendirdi. Konsere gelen seyirciler Türk ve Azerbaycan bayraklarını sallayarak şarkılara eşlik etti. Salona pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına göre kısıtlı seyirci alındı. Ayrıca Pendik Belediyesinin Youtube sayfasında canlı yayınlanan konseri tüm dünya aynı anda izledi.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin Pendik'te düzenlediği konserle ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Azerbaycan devleti halkı bir bütün olarak artık bir adım atıyor. Karabağ'da Azerbaycan bayrağını dalgalandıracağız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün Azerbaycan devleti ile beraber olduğunu söyleyen Azerin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tam olarak Azerbaycan'a desteği devlete, halka desteği ve sadece bugün de değil yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün dünyanın, bütün platformlarında Karabağ'ı dile getiren bir Cumhurbaşkanı olmuştur. Allah ona sağlık versin. Pendik Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan'ın yanında manevi olarak çok çok büyük bir destek veriyor. Allah razı olsun diyorum” açıklamasında bulundu.