Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan ve Kazakistan'la kurulan temasların ardından Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e resmi ziyarette bulundu.

Akar’ı Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov, Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen askeri törenle karşılanırken, bando ekibinin ulusal marşların çalmasının arından yapılan geçit töreninde Bakan Akar, tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından iki Bakanın başkanlığında gerçekleştirilen heyetlerarası görüşmenin açılışında konuşan Akar, sözlerine, gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek başladı. Türkiye ve Özbekistan’ın birbirini seven iki devlet ve millet olduğunu belirten Akar, ata toprağı olarak nitelediği topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bakan Akar, iki ülke arasındaki ilişkilere önem verdiklerini belirterek, "Her alanda ilişkilerimizi geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Bunun içinde ticaret, ekonomi, sosyal, siyasi ilişkilerle tabii ki askeri ilişkiler de yer alıyor. Bu ilişkilerde çok ciddi gelişmeler sağladık" dedi.

'ASKERİ MALİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI' İMZALANDI

Türkiye ve Özbekistan'ı dili ve dini bir, kardeş iki ülke olarak nitelendiren Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov, "Devletlerimiz arasında hızla gelişen ilişkilere bağlı olarak askeri ilişkilerimiz de hızla gelişiyor" ifadesini kullandı. İki ülke arasındaki iyi ilişkilerinin temellerinin Cumhurbaşkanları tarafından atıldığını vurgulayan Kurbanov, "Askeri, güvenlik ve savunma alanlarındaki iş birliğinin gelişmesini önemli olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Basına kapalı devam eden görüşmenin sonunda Akar ve Kurbanov tarafından 'Askeri Mali İşbirliği Anlaşması ve Nakdi Yardım Uygulama Protokolü' imzalandı.