Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in mahalle ziyaretleri devam ediyor. Başkan Öztekin Yahya Kemal Mahalleli esnafları ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek proje

Yahya Kemal Mahallesi, Akıncı Sokak, tarih 22 Nisan 2019 saat 14.15’de 4 katlı bina İstinat duvarının çökmesi sonucunda yıkılmıştı. Belediye ve AFAD ekiplerinin olaya anında müdahalesi sonucu can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.10 Temmuz 2019’da çöken bina çevresinde 34 bin m2'lik alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. Alan içerisinde kalan 123 bina kontrollü şekilde yıkılarak Türkiye'ye örnek gösterilen bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıldı.

Vatandaşların her hangi bir mağduriyet yaşamaması için de 746 aileye 36 aya varan kira yardımı; kiracı pozisyonundaki 293 aileye de taşınma yardımı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Kağıthane Belediyesi işbirliği ile 688 konut ve 58 işyerinden oluşacak yeni yaşam alanında çalışmaların bugün %60'ı tamamlandı.

Güzeldere Caddesi modernize edildi

Mahallenin ana caddelerinden Güzeldere Caddesi baştan sona yenilendi. Çalışma kapsamında dere hattı boyunca korkuluklar onarılarak boyandı, yabani otlar ayıklandı ve dere içinde genel temizlik çalışmaları yapıldı. Ayrıca belediye ekiplerince yol üzerinde sürücülerin ve yayaların ulaşım güvenliğini artıracak yol çizgileri çekildi. Mahalleye farklı türlerde onlarca yeni ağaç dikilirken mevcut parkların tamamı modernize edildi.

Koronavirüsle mücadele devam ediyor

Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, vatandaşlardan koronavirüs tedbirlerine harfiyen uymalarını istedi. Bugüne kadar 4 milyonun üzerinde maske, 350 bin kolonya, 80 bin gıda kolisi ve 1.200 aileye aş evinden günde 2 öğün sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Öztekin; '' Bu salgının bitmesi için biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız hayatlarını ortaya koyarak ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Vatandaşlarımızdan da temizlik-maske-mesafe kuralına uymalarını istiyoruz. Yahya Kemal Mahallesi'ni cadde cadde, sokak sokak temizleyip dezenfekte ettik. Bu süreçte kapı kapı gezerek komşularımıza maske, kolonya ve kumanyaları ücretsiz şekilde ulaştırdık.'' diye konuştu.