Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası öncesinde engelli vatandaşları ziyaret etti. Hamidiye ve Ekşioğlu Mahallesi’nde gerçekleşen ziyaretlerde, 2 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Çekmeköy Belediyesi olarak yıl içinde engelli  vatandaşlarımız için bir çok çalışmaya imza atıyoruz diyen Başkan Poyraz “ Danışma ve rehberlik hizmetleri, periyodik olarak engelli katılımına açık aktivite destekleri, engellilerin erişebileceği şekillerde sinema, tiyatro, spor, piknik, konser, kermes gibi organizasyonlar,  engelsiz taksi ile vatandaşların diğer kamu kurum ile kuruluşlarındaki iş ve işlemlerini yapabilmeleri için taşıma servisi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yardım esasları değerlendirme kurulu kararı ile çıkan medikal yardımlar yapılması, iş istihdamı konusunda birime kayıtlı engellilerin talepleri doğrultusunda gerekli yerlere yönlendirme ve takip, evde temizlik yapabilecek kimseleri bulunmayan vatandaşlara evde temizlik, kişisel bakımı ve sıcak yemek hizmeti gibi birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 12 adet derslik, 8 adet atölye, 1 adet engelli yüzme havuzu,1 adet uygulama evi, 1 adet beden eğitimi salonu,1 adet iç bahçe,1 adet sıcak yemek mutfağı,1 adet yemekhane,4 adet bireysel eğitim salonu, resim ve müzik atölyeleriden oluşan Merkez Mahallemize inşa ettiğimiz Özel Eğitim Ve İş Uygulama Merkezimizi çok yakında hizmete açmayı planlıyoruz, “dedi.

Hırsızlar tekerlerli sandalyeyi çaldı!

Başkan Poyraz sözlerine şöyle devam etti “ Bugün ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımız engelliler birimimize başvurarak taleplerini oluşturdular. Recep kardeşimize daha önce hediye ettiğimiz akülü sandalyesi maalesef hırsızlar tarafından çalındı. Rabbim kimseyi bu kadar vicdansız yapmasın. Bu mübarek aylarda, pandemi sebebiyle zor zamanlar geçirilen bu günlerde vatandaşlarımızın hayatını zorlaştırmaları gerçekten çok üzücü. Konu emniyetimiz tarafından tutanakla kayıt altına alındı.  Biz de vatandaşımız için yeni bir sandalye temin ettik. Yine Salih amcamızın da başvurusu alınarak bugün kendisine bir tekerlekli sandalye hediye ettik. Vatandaşlarımızın hayatın olağan akışından ve toplumsal sebeplerden kaynaklanan engellerden minimum şekilde etkilenmeleri için çalışmalarımıza aynı kararlıkla devam edeceğiz” dedi.