Bağcılar Belediyesi desteğiyle kurulan sivil toplum inisiyatifi Gönül Bağı projesi, yaptığı etkinliklerle dikkat çekiyor. Gönül Bağı üyelerinden Vakıflar Ortaokulu öğrencisi Emirhan Mete de farklı bir projeye imza attı.

Futbol gösterisi yaptı

Futbol sevdalısı olan ancak pandemi nedeniyle stadyumlardan uzak kalan 13 yaşındaki Emirhan, Türkiye Süper Lig takımlarıyla irtibata geçerek mektup yazdı ve onlardan forma ve bayrak istedi. 20 gün gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük takımlarından formaları temin eden Emirhan, bir video klip çekti. Arkadaşlarının da destek verdiği klipte Emirhan, giydiği formalarla Bağcılar sokaklarında gösteri yaptı. Müzik eşliğinde top sektirme ve kafa hareketleriyle videoya renk kattı. Diğer Gönül Bağı üyeleri de balkonlardan bayrak sallayarak genç futbol tutkununa destek verdi.

Stadlar yeniden şenlensin

Emirhan Mete, sosyal medyada yayınladığı klipte; tüm futbolseverler gibi seyircili maçların özlemini çektiğini ve stadların yeniden şenlenmesi için temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyulması gerektiği mesajını verdi. Klip, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Emirhan, yaptığı açıklamada “Koronavirüs döneminde futbolcular taraftarlarından taraftarlar da yeşil sahalardan uzak kaldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için böyle bir projeye karar verdim. Yazdığım mektubu Süper Lig’deki kulüplere gönderdim. Onlar da benim isteğimi kırmadılar ve bana forma gönderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Buradan hem akranlarıma hem de büyüklerime maske-mesafe-temizlik kuralına uymaları çağrısında bulunuyorum. Böylece en kısa zamanda eski günlerdeki gibi bir arada maç izleyebileceğiz” şeklinde konuştu.

Örnek hareketi tebrik ediyorum

Salgın konusundaki duyarlılığından dolayı Emirhan’a teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ise şunları söyledi: “Emirhan’ı bu örnek hareketinden dolayı tebrik ediyorum. Bu çağrının yerini bulacağına inanıyorum.  Sağlıklı ve güzel günlere erişmek için birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kurallara uyalım.”

 Emirhan, kendisine gönderilen formaları Mahmutbey Stadyumu’nda sergiledi.