Bu bağlamda ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, 16.01.2020 Perşembe günü AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından konfederasyon başkanlarına yönelik düzenlenen ve siyasi partilerin STK’lara yönelik ilişkileri değerlendirildiği kahvaltı programına katılım sağladı. Programda STK`ların iktidardan beklenti ve talepleri gündeme getirilerek daha sonraki süreçte de daha yakın ilişkilerin kurulması kararlaştırıldı.

Koronavirüsün ciddi manada yayılmasından ve Genel Başkan Macit’in yurtdışında olmasından dolayı fiili ziyaretlere zorunlu olarak ara veren ERKON, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen video konferans toplantısına katılarak sivil toplum kuruluşlarına yönelik genel gündem değerlendirmesinde bulunmuştu.

“ERKON’DA, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK ZİYARETLER YENİDEN BAŞLADI”

Siyasi partilerle ilişkilerini güçlendirmek adına pandemi sürecinde ziyaret programı düzenleyen ERKON, koronavirüs önlemleri kapsamında 02.10.2020 Cuma günü Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkan Mustafa Macit’e, Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Toraman, Genel Başkan Yardımcısı Güngör Orbak, Erzurum Narman Dernekler Federasyonu Başkanı Hamit Aldır eşlik etti. Başkan Şahin’i makamında ziyaret eden heyet, ERKON’un çalışma anlayışı, hedefleri, STK`ların durumu ve siyasi partilerle ilişkileri konuları hakkında istişare de bulundu.

 Özellikle ERKON`un tüm partilere eşit mesafe olduğunu ve siyasi partilerin kendi alanlarında STK`ların da kendi alanlarında çalışması gerektiğini ve aynı zamanda kurumsal olarak seviyeli diyalogların kurulmasına dikkat çekilen görüşmede siyasi partilerin STK’ları hiçbir zaman arka bahçesi olarak görmemeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

ERKON yeniden başlattığı ziyaret programına yönelik yaptığı kamuoyu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Erzurum Konfederasyonu (ERKON) olarak, yılsonuna kadar diğer siyasi partilerin İl Başkanlıklarını da ziyaret edeceğini ve siyasi ilişkilerin güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu ilişkilerde Erzurumluların siyasette daha güçlü bir şekilde yer almaları, önemli siyasi görevlere gelmeleri ve geldikleri görevlerde en verimli bir şekilde çalışmaları için gerekli her türlü desteğin verilip uygun zeminleri oluşması için her türlü girişimlerde bulunacağız.

Ayrıca Ekim ayında Ankara`da Erzurum Miletvekilleri ile özel bir toplantı yaparak bundan sonraki süreçte siyaset ve sivil toplum ilişkileri, dayanışmanın güçlendirilmesi ve Erzurum ve Erzurumluların her alanda hak ettiği hizmeti alması ve temsil edilmeleri gibi birçok konuda istişareler yapmayı planlıyoruz.

Genel prensibimiz olan her partiye eşit mesafede duruşumuzdan kesinlikle ödün vermeyeceğiz. Siyasi yapıyla seviyeli ve düzeyli diyalogları sürdürerek ve hemşerilerimizin siyasette, bürokraside, sporda ve ekonomide vs. hayatın her alanında hak ettikleri yeri almaları için her türlü girişim ve çalışmaları planlı bir şekilde yapacağız. Siyasi partilerin hiç birinin güdümünde olmadan faydalı çalışmalarında yanlarındayız. Erzurum ve Erzurumluların aleyhinde olacak kararlarda demokratik tepkimizi ortaya koyarak ve gereken tepkimizi gösteririz. Bu çalışmaları yaparken yerine ve şartlarına göre Erzurum STK`larıyla birlikte hareket ederek hep birlikte en güzel sonuçları almayı hedefliyoruz. STK`ların temel hedeflerinden biri olan lobi çalışmalarını en verimli şekilde yapmayı hedef ve ilkelerimizden ödün vermeden Erzurum’a Ve Erzurumlulara hizmete devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”