Eyüpsultan ilçesi ve çevre ilçelerde bulunan zihinsel ve fiziksel engelli bireyler için çalışmalar yapan ESER, 11 aylık bir aradan sonra maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde kademeli olarak eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

5 ATÖLYEDE EĞİTİM VERİLİYOR

Pandemi nedeniyle şu anda makrome, iş uğraş, dikiş, fotoğrafçılık ve seramik olmak üzere sadece 5 atölyede eğitimlerin verildiği ESER’de, her sınıfta iki öğrenci eğitim alabiliyor. Eyüpsultan’da ikamet eden 63 öğrencinin, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere, haftada bir ve yarım gün eğitim alabildikleri ESER’de atölye sayıları pandeminin seyrine göre kademeli olarak artırılacak.

ESER'Lİ ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Uzun bir aradan sonra öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğu yaşayan ESER’li öğrenciler ise duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

“Evde çok sıkılmıştık. Burada çok güzel zaman geçiyoruz. Öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı çok özledik. Burada faaliyetler yapıp, eğleniyoruz. ESER’in hep açık kalmasını istiyoruz.”

187 Kayıtlı Öğrenciye, 10 Farklı Atölyede Eğitim Veriliyor

ESER'de atölye çalışmaları ile engelli kardeşlerimizin el becerileri geliştirilip, mesleki eğitimlerle hayata tutunmaları sağlanırken, eğitimlerin dışında düzenlenen geziler ve workshoplarla da onların sosyal hayata adapte olmaları sağlanmakta. Haftanın beş günü hizmet veren, bir öğrencinin en fazla iki gün katılabildiği ESER'de 187 kayıtlı öğrenci bulunuyor. Sabah servislerle evlerinden alınan öğrenciler, 10:00 ile 15:00 saatleri arasında seramik, halk oyunları, el sanatları, müzik, taş boyama, fotoğrafçılık, keçe atölyesi, dikiş sınıfı, nakış sınıfı ve bahçıvanlık olmak üzere 10 aktif atölyede eğitim alıyorlar.