İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Yerlikaya başkanlığında video konferans yöntemi ile toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası Vali Yerlikaya açıklama yaptı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bugün itibarıyla dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişlettiklerini bildiren Vali Yerlikaya alınan kararları açıkladı.

Vali Yerlikaya'nın açıklamasında "60 yaş ve üstü çalışanların (idareci pozisyonda olanlar hariç), hamileler, krronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel, idari izinli sayılarak evden çalışacaktır. Bunların dışındaki diğer personelimiz ise, haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır.” ifadeleri yer aldı.

5 milyon 300 bin çalışan özel sektörde

İstanbul’da tüm sektörlerde 5 milyon 300 bin çalışan olduğunu belirten Yerlikaya, “Bunun yüzde 93,3’ü özel sektörde çalıyor. Salgınla mücadelede İstanbul için olmazsa olmaz, özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulamasıdır” dedi.

Sanayi sektörü mesai saati 07.00 kararı

Sanayi kesimin yönelik düzenlemeyle ilgili açıklama yapan Yerlikaya,  Sanayi kesiminde çalışanların, sabah saat. 07.00’de, mesaiye başlaması kararı alındığına dikkat çekerken 9 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacağını duyurdu.