KAĞITHANE ER MEYDANINA YOĞUN İLGİ 

Kağıthane Belediyesi tarafından bu yıl 29.'su gerçekleştirilen yağlı güreş festivalinde, yurdun dört bir yanından gelen pehlivanlar güreşirken; festivalin başpehlivanı Faruk Akkoyun oldu.

Hasbahçe Güreş Sahası'nda yapılan güreş festivalinde 41'i başpehlivan olmak üzere 500'e yakın pehlivan yer aldı. İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Recep Kara, Faruk Akkoyun gibi Türkiye'nin en başarılı başpehlivanlarının er meydanına çıktığı festivale İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

Final müsabakalarında Hüseyin Gümüşalan ile güreşen Faruk Akkoyun rakibini yenerek 29. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivan Akkoyun ödül ve madalyasını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in elinden aldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ata sporlarını yaşatmaya kararlı olduklarını belirterek; ''Cirit ve okçuluktan sonra bu hafta da yağlı güreş müsabakalarına ev sahipliği yaptık. Ata sporlarımızı sadece bu tür etkinliklerle değil; aynı zamanda spor tesislerimizde çocuk ve gençlerimize öğreterek de yaşatıyoruz. Binlerce çocuk ve gencimize okçuluk ve güreş sporunu öğrettik. '' dedi.

29. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanlık kürsüsü; birinci Faruk Akkoyun, ikinci Hüseyin Gümüşalan, üçüncüler Ali Gürbüz ve Menderes Saltık’tan oluştu.