Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri” sahiplerine takdim edildi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirilen törende, çok sayıda proje arasından seçilen 41 belediyenin başarılı projeleri 52 ödül aldı. Törende; Yönetişim ve Katılımcılık, Kentsel Planlama ve Altyapı, Çevre ve Atık Yönetimi, Mimari ve Kentsel Tasarım, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Yerel Kalkınma, Ulaşım ve Hareketlilik, Akıllı Şehir Uygulamaları ile Afet Yönetimi kategorilerinde 41 belediyeye 52 ödül verildi.

ÖDÜLÜ BAŞKAN GÖKSU ALDI

Esenler Belediyesi’nin girişimci kadınları desteklediği Nar projesi, “Yerel Kalkınma” kategorisinde ödüle lâyık görüldü.  Kocaeli Büyükşehir Belediye ve Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı Tahir Büyükakın, Nar projesinin ödülünü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya takdim etti.

NAR: ESENLERLİ KADINLARIN BEREKET KAPISI

Esenlerli ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini e-ticaret sitesinde satarak ticarete atılmalarını sağlayan Esenler’in “Bereket Kapısı” Nar Projesi ile kadınlar ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Toplam 475 girişimci kadının katılımı ile devam eden proje kapsamında kadınlara önce e-ticaret ve dijital pazarlama eğitimleri veriliyor, ardından kendi logoları ile kendi mağazaları www.nar.ist sitesi üzerinden açılıyor. Kendi markalarını da oluşturan kadınlar, dijital dünyada ticaret yaparak, yurt içi ve yurt dışında, özellikle salgın döneminde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.