Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e yükseldiğini açıkladı.İzmir Seferihisar merkez üstü olarak meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e yükseldiğini, 962 kişinin de yaralı olarak enkazdan çıkarıldığını söyledi.

Arama kurtarma faaliyetlerinin 7 bin 828 personel ve 1111 araçla devam ettiğini belirten Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekiplerimiz, vardiyalı bir şekilde gerekli ekipmanla çalışmalarını yürütüyorlar. Yeni haberler vermek için çalışıyorlar. Arama kurtarma faaliyetleri sürecinde hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız hem de Kızılay'ın fiilen sahada ailelere verdiği destekler var. Psikososyal destek anlamında çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor... 106 vatandaşımızı yaralı kurtardık. 17 binada çalışma başlatılmıştı, 11'inde çalışmalar bugün itibarıyla tamamlandı. Şu an 5 lokasyonda 6 binada çalışma yürütüyoruz. 8-9 katlı binalarda, alt katlara kadar geldik. Doğanlar Apartmanı, Yağcılar Apartmanı, Rıza Bey Apartmanı, Yılmaz Erbek Apartmanı ve Barış Sitesi'nde arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. Emrah Apartmanı'nda çalışmalar tamamlandı." sözleriyle tüm arama ve kurtarma ekibine teşekkür etti.