Kağıthane'de onbinlerce çocuk ve gence sağlık ve çevre konularında eğitim veren ve bu sayede gıda sağlığı ve güvenliği, doğal enerji kaynakları, vatandaşlık, geri dönüşüm, hayvan hakları, popüler kültürün tüketime etkisi, ekosistem ve teknoloji konularında yeni nesillerin bilinçlenmesinde öncü olan Prof. Kural hayatını kaybetti.

Cenazesi, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Koronavirüs salgını nedeniyle cenazeye katılan kişi sayısı sosyal mesafeye uygun olarak ayarlandı.

Cenazede başta kızı Nil Kural ve yakınları katıldı. Cenazeye katılan bir diğer isim de Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin oldu.

"Orhan Hocamız çok güzel yürekli bir insandı, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun"

Cenaze sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mevlüt Öztekin " Orhan Hocamız çok güzel yürekli bir insandı, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. İlçemizde birçok okullarda öğrencilerimize dersler verdi. Geri dönüşüm ve kötü alışkanlıklarla ilgili derslerdi. Bu dünyada bununla ilgili büyük çabası vardı güzel öğretileri vardı çocuklarda bunları öğrenmiş oldular. İnşallah hocamızın da mekanı cennet olsun diyoruz. Ebediyete uğurlamış olduk bugün. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.