Pendik Belediyesinden Sağlıkta Dev Yatırımlar

Sağlık alanında yatırım ve desteklerini sürdüren Pendik Belediyesi; Ertuğrulgazi, Kaynarca ve Yeşilbağlar Mahallelerine Aile Sağlığı Merkezleri (ASM), Pendik Devlet Hastanesi’ne ise ek hizmet binası kazandırıyor.

Pendik Belediyesi ilçeye 4 yeni sağlık tesisini daha kazandırıyor. Ertuğrulgazi, Kaynarca ve Yeşilbağlar Mahallelerine Aile Sağlığı Merkezleri (ASM), Pendik Devlet Hastanesi’ne ise ek hizmet binası yapılıyor.

Kaynarca ASM bitmek üzere

Kaynarca Aile Sağlığı Merkezi Pendik Belediyesi tarafından Sabırlı Sokak’ta yapılıyor. Tamamlanmak üzere olan ASMiki kattan oluşacak. ASM’de 4 muayene odası, tıbbi müdahale odası, emzirme odası, laboratuvar, aşı-bebek izleme ve gebe izleme odası yer alacak. Kaynarca Aile Sağlığı Merkezi modern mimariyle bölgenin ihtiyacının karşılayabilecek şekilde toplamda 276 m2 alanı üzerine yapılıyor.

Ertuğrulgazi ASM tamamlandı

Pendik Belediyesinin yer tahsisiyle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Ertuğrulgazi ASM’nin inşası tamamen bitti. Fuar Sokak’ta yakında hizmete girecek ASM’de 8 hekim görev yapacak. Toplam inşaat alanı 457 m² ve iki kattan oluşan binada; danışma, muayene odaları (8 adet), gebe izleme, aşı-bebek izleme, acil müdahale ve muayene, emzirme odası ve bay-bayan ve engelli lavabo gibi fonksiyonlar bulunuyor.

Yeşilbağlar ASM’nin yapımına başlanıyor

Bir diğer ASM de Yeşilbağlar Mahallesi’ne yapılıyor. Ertuğrulgazi ASM’de olduğu gibi Pendik Belediyesinin yer tahsisiyle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Yeşilbağlar ASM’de 8adet muayene odası yer alacak. Toplam 4 kattan oluşan 1.195 m²’lik sağlık merkezinde tıbbi müdahale, gebe izleme, laboratuvar, aşı odası, eğitim salonu birimleri de hizmet verecek.

Pendik Devlet Hastanesi’ne ek bina yapılıyor

Pendik Belediyesi bir yandan da Pendik Devlet Hastanesi’ne ek bina yapıyor. Hastanenin artan hasta yükünü karşılayacak ek binada çok sayıda muayene odası ile lavabolar, tıbbi cihazlar için odalar bulunacak.