Pendik Halk Eğitim'den Muhteşem Gece


Pendik Halk Eğitim Merkezi (PENDİKHEM) Halk Oyunları ekibi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümünde, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarının oynandığı unutulmaz bir gösteri sundu.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gösteriye ilgi oldukça yoğundu. Salon tıklım tıklım dolarken birçok kişi de programı sonuna kadar ayakta izledi.
Programın protokolünde; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Mehdi Kaya, Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı, Batı Mahallesi Muhtarı Hülya Büyüktopçu ve birçok STK temsilcisi yer aldı.
Koordinatörlüğünü Halk Oyunları Eğitmeni Nizamettin Güler’in yaptığı gösteride; muhteşem bir performans ile sergilenen Aydın Yöresi (Mahir Saygın), Erzurum (Sakıp Çakal), Kırklareli (Bora Arıner), Trabzon (Tuncay Aydinç), Diyarbakır (Rıdvan Aykaç), Hemşin (Burakhan Çakal), Şanlıurfa (Özlem Özgür Saygın) oyunları dakikalarca alkış aldı.
Gösteride Zeybek solo yapan 11 yaşındaki Pendik Atatürk Ortaokul öğrencisi Ulaş Saygın‘ın performansı da büyük beğeni topladı. Kaymakam Mehmet Yıldız’ın da takdirini kazanan minik Ulaş özellikle kutlandı.
Milli duyguların doruğa çıktığı coşkulu program, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Bu organizasyonun gerçekleştirilmesi yolunda büyük emek sarf eden Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç’i ve performans sergileyen tüm halk oyunları ekibini tebrik ediyoruz.