Pendik Korusu Açıldı

Pendik Belediyesinin yapımını tamamladığı Pendik Korusu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası koruyu vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Ahmet Cin “Burası mezbelelik bir alandı. Doğal bitki örtüsünü  koruyarak 2 km’lik yürüyüş yolunun, doğalgazlı mangalın, piknik alanlarının, nostaljik çeşmelerin ve kafenin olduğu bir alan haline getirdik”dedi.

Yenişehir Mahallesi Manolya Sokak’ta yapımı tamamlanan Pendik Koru’sunun açılış töreni gerçekleştirildi.  Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya’nın da katıldığı törene vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Ahmet Cin açlışı sonrası vatandaşlarla koruyu gezerek sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Cin Pendik Korusu’nun geçmişini hatırlatarak “Burası daha önce mezbelelik bir alandı.  Burayı hızlı şekilde projelendirdik ve 173 bin metrekarelik alanda doğal bitki örtüsünü koruyarak çalıştık. 2 km’lik yürüyüş yolunun, doğalgazlı mangalın,  piknik alanları, nostaljik çeşme ve kafenin olduğu bir yer haline getirdik.” dedi. 

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Pendik Korusu’nda açılışa özel etkinlikler düzenlendi. Vatandaşlara ikramlarda bulunulurken çocuklar için sihirbaz, Nasrettin hoca ve palyaço etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar  zengin oyun parkurlarında eğlenceli vakit geçirdi.  

Macera parkı, bisiklet yolu ve daha fazlası...

Pendik Korusu zengin donatılara sahip. Koruda piknik alanı, amfi tiyatro, workout alanı, macera parkuru, bisiklet ve yürüyüş parkuru, kafe, restoran, çocuk oyun alanları ile çeşmeler, mescit ve idari bina bulunuyor.

Şehir hayatının stresinden uzak vakit geçirecekler

Pendik Korusu’nda yetişkinler stresten uzak bir şekilde spor yapabilecek. Yenişehir Mahallesi Manolya Sokak’ta 173 bin metrekarelik alan üzerine kurulan koruya giriş geleneksel mimariyle tasarlanmış üç ayrı ahşap kapıdan yapılırken koruda 260 araçlık otopark yer alıyor.

PenCR Koru hizmete girdi

Pendik Belediyesi, koruya bir de sosyal tesis kurdu. PenCR Koru hizmete girdi. 110’u dış mekan olmak üzere 200 kişilik kapasiteye sahip tesis; kahvaltılıklar, gözlemeler ve pizzalar gibi zengin menü içeriğine sahip.