Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin tarafından başlatılan temizlik seferberliği projesi ile mahallelerde temizlik ve alt yapı çalışmaları hızlandı. Pendik Belediyesi Fen İşleri,  Temizlik İşleri’nin yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yürütülen “Toplu Temizlik" seferberliği kapsamında ekipler çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yürütülen proje kapsamında ekipler mahalle mahalle dolaşarak, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve hijyen çalışmaları sürdürürken diğer yandan da asfalt yama, kaldırımlara bakım ve onarım, bordür boyama, ağaç budama ve yabani ot temizliği de yapmaya devam ediyor.

100 Personel Sahada İş Başında!

Yaklaşık 100 personelle 36 mahallede başlatılan çalışmalarda tarama, temizlik ve onarımlara öncelik verilirken, vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmaların gidişatına yön veriliyor. Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ağaç budama, çim biçme, boş alan düzenlemeleri, sokak süpürme ve yıkama çalışması gerçekleştirirken Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de kaldırım tamiri, yama gibi altyapı çalışmaları yapıyor. Aynı zamanda ekiplere eşlik eden Zabıta memurları ise vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek, bir yandan da denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, Dumlupınar ve Orta Mahallelerinde tamamladığı çalışmalarla birlikte "Toplu Temizlik" seferberliği Pendik’te 20 mahallede tamamlandı.