Sultanbeyli Belediyesi okul birincilerini düzenlediği programla ödüllendirdi


 
“Bizim Gençliğimiz Okur, Araştırır ve Sorgular”


Sultanbeyli Belediyesi her yıl düzenlediği programla okul birincilerine ödül veriyor. Bu sene de bu geleneği bozmayan Sultanbeyli Belediyesi okullarında birinci olan öğrencilere Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle hediyelerini takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, tüm öğrencileri tebrik etti. Yaz tatillerinin verimli geçmesini dileyen Başkan Keskin, “Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en büyük katkıyı eğitimde elde ettiği başarılar sağlayacaktır. Her ne kadar ülkemize yönelik tehditlerin en çok istismar ettiği alanların başında eğitim gelse de bunu geçmişini bilen, bugününün farkında ve geleceği için büyük hedefleri olan Asım’ın nesli bertaraf edecek, bizlerin yarınlara umutla bakmasını sağlayacaktır. Bu salondaki gençlerimizin gözlerine baktığımda işte ben böyle bir nesil görüyorum.” dedi.

“Bizim Gençliğimiz Hangi Fikri Savunursa Savunsun Okur, Araştırır, Sorgular”

Gençliğe yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Bizim gençliğimizin elinde silah, molotof olmaz. Bizim gençliğimiz kalemle, bilgisayarla, fırçayla yetişen bir gençliktir. Bizim gençliğimiz ölümü ve öldürmeyi kutsamaz, bizim gençliğimiz “insanı yaşat ki devletimiz yaşasın” anlayışını savunur. Bizim gençliğimiz hangi fikri savunursa savunsun okur, araştırır, sorgular. Bizim gençliğimiz düşüncelerini kiraya vermez. Bizim gençliğimiz ilimin ve hikmetin peşinden koşar, hayatının her alanında ahlak kavramını bilmekle kalmaz, uygular. Bizim gençliğimiz hayatta yaşamış olduğun her zorluğun bir sınav, bu zorlukları aşmanın da bir imkân olduğunu bilir. Bizim gençliğimiz gecenin en karanlık olduğu anın sabaha en yakın zaman olduğunu en iyi idrak edendir. Bizim gençliğimiz 100 yıl önce Çanakkale’de nasıl göğsünü silahlara, mermilere, toplara siper ettiyse, 100 yıl sonra yine vatanına 15 Temmuz’daki gibi göz koyulduğunda göğsünü helikopterlere, tanklara siper etmesini en iyi bilendir. 600 yıllık yerli ve milli medeniyet birikimini şahlandıran ve kendisinden sonraki nesle ecdadının izinde yürüyerek bu birikimi aktaracak olan yine bizim gençliğimiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da yaptığı konuşmada Sultanbeyli Belediyesi’ne eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini kaydederek, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e emekleri için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri okul birincilerine ödüllerini takdim etti.