Sultanbeyli’de TEM bağlantı yollarının açılmasıyla birlikte ilçede nitelikli konutların sayısında hızla artış yaşandı. İlçenin en büyük problemlerinden biri haline gelen 2B ve hisseli parsellerin sorununun çözülmesinin ardından mülkiyet sahipleri de konutlarını dönüştürerek ilçede ki nitelikli bina sayısında artış yaşattı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "İlçemizde nitelikli konutların sayıları hızla artıyor. Tapu sorunu artık Sultanbeyli’nin önünde bir engel değil. Haliyle tapusunu alan hemşehrilerimiz ruhsatlı güvenli yapılarını yapmaya başladılar" ifadelerini kullanarak, olası deprem riskine karşı alınması gereken önlemlerin başlıcası olan kentsel dönüşüme de dikkat çekti.

Türkiye’deki deprem gerçeğinin altını çizen Başkan Keskin, “Her birimiz 17 Ağustos depremini yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ancak önlemimizi almamız gerekiyor. İlçemizde imara uygun ruhsatlı yapıların sayısı hızla artıyor. Tabi ki bu sayı henüz yeterli seviyede değil. İnşallah amacımız ilçemizdeki yapıları daha güvenli hale getirmek. El birliğiyle bu süreci de başarıyla atlatacağız” değerlendirmesini yaptı.