Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, başkent İslamabad'da bir araya geldi. İki bakanın baş başa görüşmesinde ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler ele alındı.

PAKİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR 

İki ülke, ikili ilişkileri geliştirmek için uluslararası meselelerde karşılıklı çıkarlarına dair ortak strateji takip etme konusunda mutabık kaldı.

İslam değerlerinin korunması yönünde ortak çaba gösterilmesine vurgu yapılan görüşmede, Türkiye-Pakistan Stratejik Ekonomik Çerçevesi'nin uygulanması gereği de konuşuldu. Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi, Keşmir konusundaki destekleri dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti. 

TÜRKİYE MAARİF VAKFI KAMU KURUMU STATÜSÜ ALDI

Heyetlerarası toplantının ardından Çavuşoğlu ile Pakistan Eğitim Bakanı Mahmud tarafından Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) statüsü ve faaliyetlerine ilişkin mutabakat zaptı imzalanarak, TMV'nin, Pakistan'da uluslararası STK olarak tanımlanan tüzel kişiliğinin kamu kurumu statüsüne taşındı.

TMV, Pakistan'ın başkenti İslamabad dahil 10 şehirde, 27 kampüste 12 binin üzerinde öğrenciye eğitim verirken 9 öğrenci yurdu ve 1800'ün üzerinde personeli bulunuyor.