700 Kişi Meslek Sahibi Oldu


Pendik Belediyesinin istihdamı artırıcı çalışmalarında önemli bir yer tutan Pendik Meslek Akademisi, 700 kursiyeri meslek sahibi yaptı. Arıcılıktan 3D modellemeye 9 farklı alanda verilen mesleki eğitimlere önümüzdeki günlerde Aşçı Yardımcılığı ve Pastacılık Kursu da eklenecek.

Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi başta olmak üzere birçok yerde faaliyet gösteren Pendik Meslek Akademisi’nde kaynakçılık, sıhhi tesisatçılık, bahçecilik, arıcılık, endüstriyel tasarım, iş analistliği ve yazılım, mantar yetiştiriciliği, 3D modelleme ve yönetici asistanlığı konularında istihdama yönelik eğitimler veriliyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen bu kurslara Aşçı Yardımcılığı ile Pastacılık Kursları gibi yenileri de ekleniyor.

Kaynakçılık Kursu

Pendik Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle Ekim ayında Kaynakçılık Kursu`nun 2.si gerçekleştiriliyor. Haftada 4 gün yapılan kursu tamamlayanlara Pendik Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı “Elektrik Ark Boru Kaynakçılığı” Sertifikası verilecek. Eğitim, atölyesi bulunan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde veriliyor.

Sıhhi Tesisatçilik Kursu

Pendik Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle verilen bir diğer kurs, Sıhhi Tesisatçılık Kursu. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde verilen eğitimin başvuruları yeni yılda alınacak. Katılımcıların hem cep harçlığı alıp hem de iş kazalarına karşı sigortalı yapıldığı eğitimler sonunda Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.

Bahçe Bakım Kursu

Pendik Belediyesi gerek hobi gerekse profesyonel bakım ve yetiştiricilik yapanlara yönelik Bahçe Bakım Kursu da düzenliyor. Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi takip etmeyi, aşıyla üretim yapabilmeyi, meyve üretim tekniklerini bilmeyi öğreten kursun bu ay 7.si düzenlenecek. Programı başarıyla tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak bahçıvanlık yapabilme yetkisine sahip oluyor.

Arıcılık Kursu

Pendik Belediyesinin en eski meslek kurslarından biri olan Arıclık Kursu`nun Ekim ayında 10.su düzenleniyor. Toplamda 80 saat eğitimi başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Endüstriyel Otomasyon Meslek Eleman Yardımcılığı Kursu

Pendik Belediyesi; el tesviye, frezleme, tornalama, akım devreleri, lehimleme ve lojik devre işlemlerinde çalışacak elemanlar yetiştirmeye yönelik Endüstriyel Otomasyon Meslek Eleman Yardımcılığı Kursu düzenliyor. Bu ay 2.si yapılacak kursu tamamlayanlar; otomotiv, plastik, makine, tekstil, tarım ve gıda sektörlerinde çalışabilecek.

İş Analistliği ve Yazılım Kursu

Günümüz iş dünyasında iş ve bilişim teknolojileri arasındaki köprü görevini üstlenen iş analistlerini yetiştirmeyi amaçlayan Pendik Belediyesi, Teknopark`ta faaliyet gösteren İntertech firması işbirliğinde İş Analistliği ve Yazılım Eğitiminin 3.sünü yeni yılda gerçekleştirecek.

Mantar Yetiştiriciliği Kursu

Vatandaşları hem tarımsal üretime teşvik etmek hem de meslek edindirmek amacıyla gerçekleştirdiği kursların en çok talep görenlerinden biri olan Mantar Yetiştiriciliği Eğitimlerinin 5.si yapılıyor. Mantar yetiştiriciliğinin tüm yönleriyle öğretileceği kurs sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.

3D Modelleme Kursu

Pendik Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) işbirliğiyle gerçekleşterilen 3D Modelleme Kursu gençlere hayallerindeki ürünleri önce tasarlayıp ardından 3 Boyutlu yazıcıyla üretmelerini öğretiyor. Kurs, gençlere endüstriyel tasarımda son teknolojinin kapılarını açıyor. Gençlerin yoğun talep gösterdiği kursun 7.si yapılıyor.

Yönetici Asistanlığı Kursu

Pendik Belediyesi kadın istihdamına destek amacıyla düzenlediği Yöneticiliği Asistanlığı Kursu`nun bu ay 2.sini yapıyor. Kursta; etkili iletişim teknikleri, temel bilgisayar ve ofis programları eğitimi, takvim vb. planlama programlar, zaman ve büro yönetimi gibi eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.

Aşçı Yardımcılığı ve Pastacılık Kursu

Mevcut kurslara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyecek Pendik Belediyesi, hijyen kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı elemanlar yetiştirmek amacıyla Aşçı Yardımcılığı Kursu ile pasta yapımının püf noktaları, ekipmanların yapılacak ürünlere göre doğru kullanılması, mutfak kullanımı ve hijyen konularında Pastacılık Kursu düzenleyecek. Eğitimler, Çamlık Mahallesi Pendik Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi mutfağında verilecek.