Bağcılarlılar'da  Kur’an ziyafeti

Bağcılar Belediyesi, Kovid-19 nedeniyle bu yıl Kadir Gecesi’ni canlı yayında düzenlediği özel bir programla ifa etti. Tanınmış imam hatiplerin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle kalplerin pasının silindiği gecede, İlçe Müftüsü Celal Büyük, binlerce kişinin okuduğu hatimlerin duasıyla birlikte İslam alemi ve insanlığın kurtuluşu için dualar edildi. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bağcılarlıların Ramazan coşkusunu evlerinde yaşamaları için 7’den 70’e herkes için programlar hazırlayan Bağcılar Belediyesi’nin “Evde Ramazan Farklı Yaşanır” etkinlikleri dolu dolu devam ediyor. Bu çerçevede Kuran’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi nedeniyle Bağcılar Belediyesi, özel bir program düzenledi. Çanakkale Zafer Müzesi’nde gerçekleşen canlı yayına ilçe sakinleri de evlerinden yoğun ilgi gösterdi.

Dualar, temiz kalp ve dille yapılmalı

Yaptığı konuşmada duanın önemine değinen Bağcılar İlçe Müftüsü Celal Büyük, “Dualarımız Rabbimiz katında değer elde etmemizi sağlıyor. Allah katında kulun değer elde etmesi dua sayesindedir. Hem kandillerde hem Ramazan gecelerinde ve sonrasında da dua etmeliyiz. Bizi Rabbimize bağlayan en önemli şey dualardır. Bu duaların temiz kalp ve temiz dilden olması gerekir. Bu zor günlerde virüsten kurtulmak ve eski sosyal hayata dönmek için yalvarıyoruz. İnanıyorum ki Cenabı hak bizi bunu başımızdan kaldırdıktan sonra temiz bir lisanla, kalple Rabbimize yalvarmaya devam edeceğiz” dedi.

Virüsten kurtulmak için dua ediyoruz

Yayına telefonla bağlanan Bacılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Tüm izleyicilerin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Gönül arzu ediyordu ki camilerimizde daha güzel bir şekilde ifa edelim ama kısmet böyleymiş. İnşallah bu Kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine bu virüsten kurtuluruz diye dua ediyoruz” diye konuştu.

Kulaklarının ve gönüllerin pası silindi

Fatih Camii imam hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İSTOÇ Camii imam hatibi Mustafa Kızılcaoğlu ve Eyüp Sultan Camii imam hatibi Erhan Mete, sırayla Kur’an-ı Kerim okudu. İzleyiciler, okunan Kur’an-ı Kerim’i huşu içinde dinleyerek kulaklarının ve gönüllerinin pasını sildi.

Kuran tilavetinin ardından Müftü Büyük, sosyal medya üzerinden gönderilen hatim, tesbihat, Kelime-i Tevhid ve salavatlar için hatim duası yaptı. Ekran başındakiler de evlerinden ellerini açarak toplu bir şekilde insanlığın salgından kurtuluşu ve İslam alemi için dua etti.