Hilal Özdemir’in sunduğu Ajans Gün İçi programına canlı olarak bağlanan Başkan Hasan Can, kentsel dönüşümden bahsederek, Ümraniye’de şu anda 320 bin yapı stoku var, bunun 210 bini bizim zamanımızda; kurala uygun, imara uygun ve sağlıklı binalar şeklinde son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 64’e tekabül ediyor. Ümraniye’nin tamamında nazım imar planı mevcuttur” dedi.

Başkan Hasan Can, Dudullu Bölgesi hakkında da bilgi vererek “50 yıldır tapu alamayan vatandaşlarımızın tapu almalarını sağladık. Dudullu Bölgesi’nde bulunan 10 mahallemizin şu anda 1/5000'lik planları İBB meclisimizden geçti. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde de 1/1000'lik planları hazırlayacağız. 1/1000'lik planları da İBB meclisinden geçirip, imar uygulamasına açmış olacağız” dedi.

Ümraniye’nin eğitim ve kültür alanlarında yaptığı çalışmalarla markalaştığını dile getiren Başkan Hasan Can, “Her mahallede bilgi evleri ve kültür merkezleri bulunuyor” dedi.

İlçenin 3 farklı noktasında Sosyal Marketler olduğunu ve bu marketlerden maddi durumu iyi olmayan binlerce vatandaşın rahatlıkla yararlandığını dile getiren Başkan Hasan Can, Muharrem Ayı boyunca her mahallede dağıtılmak üzere Ümraniye’de 60 kazan aşure kaynayacağını da belirtti. Başkan Hasan Can son olarak, Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sempozyumlar, bilimsel ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.