ESENLER ÇOCUK SOKAĞI'NDA SATRANÇ TURNUVASI

 

"Esenler Çocuk Sokağı Satranç Turnuvası" kıyasıya mücadelelere ve renkli görüntülere sahne oldu.

 

Türkiye Satranç Federasyonu bünyesinde İstanbul'da 240 sporcunun katıldığı "Esenler Çocuk Sokağı Satranç Turnuvası" büyük mücadelelere sahne oldu. Menderes Mahallesi'ndeki Çocuk Sokağı'nda Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla düzenlenen turnuvaya Yalova  ve Sakarya’dan da öğrenciler katıldı. Çocuk Sokağı, ailelerin de katılımıyla toplamda 500'ü aşkın kişiyi ağırladı.

 

15 hakemin görev aldığı turnuvada 2009, 2010, 2011 doğumlu çocuklar; minikler, ümitler ve küçükler kategorilerinde yarıştılar. Kıyasıya geçen mücadelelerin ardından 240 katılım madalyası ve kız–erkek olmak üzere 3 grupta 18 madalya ile 18 kupa sahibini buldu.

 

EN BAŞARILILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Turnuvada birinciler bisiklet, ikinciler paten takımı, üçüncüler ise satranç oyun takımı ile ödüllendirildi. Her yıl düzenli olarak yapılması planlanan turnuvanın, Eylül ayında ise anaokulu düzeyinde yapılması düşünülüyor.

 

RENGÂRENK BİR GÜN GEÇİRDİLER

 

Turnuvaya katılan çocuklara müsabaka aralarında, Karagöz ve Hacivat gösterileri, yüz boyama ve balon katlama etkinlikleri yapıldı. Böylece çocuklar, gönüllerince eğlendikleri bir gün geçirdiler.