Esenyurt’tan Güle Oynaya Vatan Nöbetine  

 

Esenyurt’ta 98-3 tertip olarak silahaltına alınacak bir grup Ordulu genç için uğurlama töreni düzenlendi. Esenyurt Alacalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bir düğün salonunda düzenlenen askere uğurlama gecesine Esenyurt Belediye Başkanımız Ali Murat Alatepe de katılarak gençlere moral verdi. Temmuz ayının sonuna kadar birliklerine teslim olacak kınalı kuzuları gecede Başkan Alatepe’nin yanı sıra aileleri, arkadaşları ve hemşerileri yalnız bırakmadı. Askere gidecek 15 genç, üzerlerine sardıkları Türk bayraklarıyla şarkılar, türküler eşliğinde oynayarak moral depoladılar. Asker adayları Türk bayraklarını öperek vatana olan sevgilerini göstererek çakı gibi bir asker olacaklarının işaretini verdiler.

 

Gençlerin ve ailelerinin heyecanına ortak olan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Hayırlısıyla gidin, görevinizi yapın, sağ salim ailelerinizin yanına dönün. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu vatan sizlere emanet” dedi. Başkan Alatepe, askere gidecek gençlerle tek tek tokalaşarak onlara birer saat hediye etti.

 

Askerlik yapacak olmanın gururu ve heyecanı içinde olan gençler ise, “Ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde askerlik yapacak olmak çok daha önemli. Vatan için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Bu şanlı görevden büyük sevinç ve onur duyuyoruz” diye konuştular.