info @ istanbulungazetesi.com

HOŞ BULDUK.
ALLAH'A EMANET..!

Zamanı verimli kullanma konusunda oldukça müsrif davranıyoruz.

Dönem dönem özlü sözler ile zamanın önemini öğrenmekteyiz.

Vakit nakittir.

Kaybettiğin maddi zenginlikleri zamanla elde edebilirsin.
Boşa geçirdiğin zamanını maddi zenginliğinle geri kazanamazsın.

Zamanını gereksiz çalanlara gönül koyanların, başkalarının zamanını çalmama konusunda hassas olması gerekir.

Başkasının bir dakikalık zamanını çalmak hak ihlalidir, vebali vardır.

*Genel olarak beklemekten rahatsız olanların bekletmeyi umursamadıklarına şahit oluruz*

Hatta kendilerinin bekleme zamanı uzadıkça sıkılmaya başladıklarında kendilerini karşılayan sekreteryaya seslenerek "Sorar mısınız daha ne kadar bekleyeceğiz? Uzun sürecek ise beklemeyelim başka zaman geliriz." ifadesi ile nazikçe sitem ettiklerini duyarız.

Seçimi kazanmış nüfusu bir kaç ilin toplamından büyük olan İlçenin Belediye Başkanı kardeşime hayırlı olsun ziyaretine gittik. Randevu saatinde bekleme yerine alındık. Salonda başka bekleyenler vardı. Zaman geçtikçe homurdanmalar başladı. "Bu ne hal insan bu kadar bekletilir mi? İşimiz gücümüz var." mealinde serzeniş yapanların sırası gelmişti makama alınmışlardı.

Salonda beklerken yanımda oğullarım ve yeğenim vardı. Hayattan ders almaları için sohbete başladım. "Çocuklar sizde içinizden sitem ediyorsunuz değil mi? Sakin sitem etmeyin. Sorun Başkanda değil sorun bizde. Bakın şimdi sitem ederek girenler içeride daha uzun duracaklar. Siz bu olaya birazdan şahit olacaksınız."

Çok haklı çıkmıştım girenler daha uzun durmuştu. Gençler şaşkındı, tecrübeden ders almışlardı. Sıra bize geldi. Başkanımız tevazu ile "Hoşgeldiniz." diyerek kapıda karşılamıştı.

Konuya girdim, "Sevgili Başkanım 750 bin nüfusun Başkanısın bin kişiden ikisi görüşme için randevu istese her gelen on beş dakika otursa günde altı saat makamda durman kaydıyla altmış iki gününü ayırman lazım. Yani oniki ayın iki ayı sadece hayırlı olsun faslı için geçecek."

"Değerli Başkanım, öncelikle hayırlı olsun. Yeni süreçte başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz. Seni seviyoruz HOŞ BULDUK, ALLAHA EMANET OL. Sıcak ilginden dolayı teşekkür ederiz. Bize müsade." diyerek kalkmıştık...

Dışarı çıktığımda çocuklar hayattan bir ders daha aldıklarını söylemişlerdi.

*Marifetin, çok oturup çok konuşmakta değil zamanı verimli kullanarak hasıl olanı yapmakta olduğunu anlamışlardı*