ESEV eğitmenleri Şeyma Karagöz ve Ahmet Yalçın'ın öğrencileriyle hazırladığı "Son Peygamber Kaligrafi" sergisi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

Peygamber Efendimizi (S.A.V.) naatlerle, hilye meâlleri ve ayetlerle anlatan sergide ESEV öğrencilerinin yapmış olduğu 51 eser yer alıyor. Peygamber Efendimizi her yönüyle anlatan tablolarla, kaligrafi sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı sergide, yazıyla tamamlanan estetik süslemeler izleyiciye görsel bir şölen sunuyor.

ÇALIŞMALARININ KARŞILIĞINI ALDILAR

Öğrencilerinin uzun süren çalışmalarının ardından hazırlamış olduğu serginin içeriği hakkında bilgiler veren Kaligrafi eğitmeni Ahmet Yalçın, "Sergide Peygamber Efendimizi anlatan başta ayet-i kerime mealleri, kendi dilinden hadis-i şerifler, O'na yazılmış naatlar ve özlem içeren şiirlerden alıntılar yer alıyor. Öğrencilerimizle beraber uzun süren bir çalışmanın ardından bu eserleri hazırladık. Hepsini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

ESEV öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Son Peygamber Kaligrafi" sergisi, 13 Kasım'a Cuma gününe kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.