İstanbul'da su bitiyor mu?

İSKİ Genel Müdürü'nden flaş açıklama!


CNN TÜRK'te A'dan Z'ye programına katılan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu İstanbul'un ne kadar suyu kaldığını açıkladı...

İstanbul’un barajlarındaki su seviyesinin yüzde 36’lare düşmesi üzerine, 'İstanbul'un 100 günlük su kaldı’ iddialarına İSKİ’den CNN Türk ekranında yanıt geldi.

Cem Seymen'in sunduğu A'dan Z'ye programına telefonla bağlanan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu İstanbul'un 310 milyon metreküp suyu olduğunu belirtip, tasarruf çağrısı yaptı.

Küresel iklim değişikliği nedeniyle eskiden eylül-ekim aylarında aldıkları yağışları artık ancak kasım-aralık döneminde alabildiklerini belirten Mermutlu, "Burada iki aylık bir kaybımız olur, onu kapatmak için tasarruf yapmamız gerekiyor, bunla ilgili vatandaşlarımızı uyaracak kamu spotu çalışmalarımız" sürüyor dedi.

 

Dünkü yağışlardan 2 milyon metreküp civarında su aldıklarını söyleyen İSKİ Genel Müdürü, "İstanbul'da su bitmiyor, İstanbullular rahat olabilir" dedi.

BARAJLARDA SON 10 YILIN EN DÜŞÜK DOLULUK ORANI

İstanbul Kasım ayında kurak bir mevsim geçirdi. Bu durum barajlardaki su seviyesinin ciddi oranda azalmasına yol açtı.

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı 1 Aralık'ta yüzde 35,60 olarak ölçüldü. Bu oran son 10 yılın en düşük seviyesi anlamına geliyor. Daha önce 2016 yılında aynı tarihte doluluk oranı yüzde 37,01 olarak ölçülmüştü.