Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile tanıtılmaya başlanan Yerli Otomobil'in özelliklerinden ilk detaylar gelmeye başladı. 

Şu an canlı olarak düzenlenen etkinlikte, Yerli Otomobil'in en çok dikkat çeken özelliği şasesi oldu. 30 dakikanın altında şarj imkanı sunan otomobil, kullanıcılarına aynı zamanda 300 kilometre ve 500 kilometre menzil seçenekleri de sunuyor. Her ne kadar çok kısa sürede şarj oluyor olsa da, Gelişmiş Batarya Yönetimi ve Aktif Termal Yönetim sistemleri sayesinde şarjı uzun süre dayanıyor. Yerli Otomobil'de 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 ebygir güç ile 4.8 saniye altında 0/100 kilometre/saniye hızlanma kapasitesi bulunuyor. 

Yerli Otomobil Son Teknoloji İle Donatıldı

Yerli Otomobil'i son teknolojiye sahip özellikleri sayesinde bir akıllı telefon olarak düşünmek pek de yanlış olmaz. Yerli Otomobil, tıpkı bir akıllı telefon gibi sürekli kendi merkezine bağlı olacak ve sürücü bile hissetmeden son güncellemelerini alacak. Bakım ya da parça değişimi gibi durumlarda ise, otomobil direkt olarak bakım merkezi ile iletişime geçecek. 

Yerli Otomobil, Otonom Sürüş teknolojisine sahip. Bu sayede de, sürücü rahatlığı konusunda çıtayı zirveye çıkartacak gibi duruyor. Çünkü, sürücü trafiğin sıkışık olduğu durumlarda, direksiyon kontrolü ile dur-kalk yapmak zorunda kalmayacak. Bu görevi otomobil tek başına üstlenecek. 

Holografik Asistan teknolojisinin dünyada ilk defa kullanıldığı Yerli Otomobil, bu özelliği sayesinde; köprüler, tümsekler ve yol detaylarını sürücünün gözüne ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü de hem yola bakabilecek, hem de bu uyarıları eş zamanlı olarak görebilecek.