Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlerle Baş Başa” programında, Genç Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü ve Uluslararası Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar gençlerle buluştu. Esenler Belediyesi 2020-2021 yılı Yunus Emre Kültür Sanat Sezonu’nun ilk “Gençlerle Baş Başa” programında okumanın öneminden bahseden Yazıcılar, gençlere tavsiyelerde de bulundu. Program, Esenler Kültür Sanat Youtube sayfası üzerinden gerçekleşti.

OKUMAK, HADİSELERİN DİLİNİ ÇÖZER

Gençlerle sohbetinde okumanın önemi üzerine duran Yazıcılar, “Peygamber Efendimiz’e ilk inen emir, ‘İkrâ’ yani ‘Oku’ olmuştur. Okumak, hadiselerin dilini çözer, yazmak ise yaşamanın kardeşi ve birbirini tamamlayan eylemlerdir. Kitap okuma hususunda hedef kendi sesimizi bulmaktır. Ustaların eserleri kişiyi bir noktaya kadar taşır, gerisini kişinin kendisi devam ettirmeli” ifadelerini kullandı.

EDEBİYAT TEFEKKÜR DÜNYAMIZA YENİ PENCERELER AÇAR

“Edebiyatın kökü edepten gelir dolayısıyla kişiyi edeplendiren bir yanı vardır” diyen Yazıcılar,”Edebiyatın duygu ve düşünce dünyamızı genişleten, duygularımızı hassaslaştıran, tefekkür dünyamıza yeni pencereler açan bir yönü vardır. Ben de son kitabım ‘Hürmetten Hayrete’de gönlümden geçen iki kavramı kullandım. Hürmet, muhteşem bir âmeli, tefekkürün derinliğini ifade ederken, hayret ise bir vecd hâliydi” şeklinde konuştu.