Denetimde HES kodu ile pazarda satış yapan esnafın COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığı da kontrol edildi. Zabıta ekipleri, yapılan ‘HES’ kodu denetiminde, temaslı oldukları tespit edilen pazarcı esnafına 3 bin 150 lira para cezası uygulanacağını belirtti. Ekipler, HES kodu bulunmayan pazarcı esnafının tezgâh açmasına müsaade etmiyor.

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve E-Devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafına kod alınması konusunda yardımcı olan ekipler, esnafı tedbirler konusunda bilgilendirdi. Ekipler, tezgah ve tahtalar arasında mesafe kontrolü ve hijyen kuralları konusunda da kontroller gerçekleştirdi. Vatandaşlara ise maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre artık trafiğe kapalı meydan, park ve pazaryerlerinde sigara içilmesi yasaklandı. Ekipler denetimlerinde bu kurala da uyulup uyulmadığı yönünde kontroller yaptı.

Kağıthane'de pazaryeri denetimlerinde genellikle kurallara uyulduğu gözlenirken bazı esnaflara yanlış maske kullanımından dolayı cezai tutanak tutuldu.