Soylu, noktayı koydu! Çok yakında göreceksiniz
 

 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye'nin gücü bu noktadadır. Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde, Kandil'de bizim kahramanlarımızı görecek, Bu bizim için bir zamanlama meselesidir." dedi.
 

 


İşte Soylu'nun "Kandil" açıklaması:

Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef.  Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir.  Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz.  Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi.

‘YA BU HATTI GERİ ÇEKECEĞİZ YA DA…’

Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler.  Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.

KANDİL'İ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ALIRIZ

İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibarıyla biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Şu anda Türkiye'nin gücü bu noktadadır.  Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde, Kandil'de bizim kahramanlarımızı görecek, Bu bizim için bir zamanlama meselesidir.

Kandil operasyonu Afrin'den önce yapılabilirdi. Ama Afrin daha acil bir hale geldi.