Tuzla’da Kurban Satış ve Kesim Yerleri Hizmete Başladı

Tuzla Kurban Hizmetleri Komisyonu, 5 alanda kurban satış yeri, 20 alanda da kurban kesim yeri kurulmasına izin verdi. Tuzla Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetini dini hükümlere, sağlık şartları ve çevre temizliğine uygun şekilde gerçekleştirmesi için önlemler alıyor.
Tuzla’da kurban satış yerine kurbanlık hayvan girişleri, 6 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren başladı. Tuzla Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından ilçenin 5 farklı bölgesinde izin verilen kurban satış yerlerinde hayvan nakilleri ve girişleri, Tuzla Belediyesi veteriner hekimleri tarafından kontrol ediliyor. Kontrollerde kurban satış yerlerine getirilen hayvanların belgesi, sağlık durumu, kurbanlık için dinen sakıncalı olup olmadığı yapılıyor. Tuzla Belediyesi, satış yerlerinde çevre temizliği ile düzeni sağlayıcı tedbirler alıp uyguluyor. Kurban kesim yerleri de sağlık şartları ve çevre temizliği açısından kontrol ediliyor. Tuzla Belediyesi hem satıcı hem de alıcıların sorun yaşamaması için kurban hizmetlerini titiz bir şekilde sürdürüyor. Tuzla Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerinde halkı bilgilendiren broşürlerle yardımcı oluyor.

Satış ve Kesim Yerlerimizdeki Hizmetlerimize Kesintisiz Devam Ediyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 5 kurban satış ve 20 kurban kesim yerindeki hizmetlerinin bayram sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Tuzla Belediyesi ekiplerinin alanlarda kontrol, denetim ve olası sorunlara müdahale için görev başında olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Vatandaşlarımızın bayram sevincini doyasıya yaşaması için tüm tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımız, belediyemizin 444 0 906 numaralı iletişim merkezine 7 gün 24 saat ulaşabilir. Bayram sonuna kadar satış ve kesim yerlerimizdeki hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz. Bayramdan sonra da kullanılan alanların temizlik ve dezenfektesini sağlayacağız.” dedi.